Ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των κομματικών μέσων ενημέρωσης που θα υλοποιηθεί εντός του 2024 ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Θύμιο Γεωργόπουλο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο δάνειο που έδωσε ο κ. Κασσελάκης στο κόμμα για να πληρωθεί το «δώρο» τους εργαζόμενους της Αυγής και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» είπε πως το κόμμα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικής ασφυξίας λόγω καθυστέρησης καταβολής της δόσης της κρατικής επιχορήγησης, που θα είναι και κατά πολύ πιο μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν λόγω του χαμηλού ποσοστού που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

«Η μισθοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι 1.500.000 ευρώ ετησίως. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να δημιουργήσει στους αντιπάλους της οικονομική ασφυξία. Έχουμε 1.800.000 ευρώ η οφειλή προς προμηθευτές» σημείωσε. Και συνέχισε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη ώρα ενέσκηψε για να δει τον προϋπολογισμό του έτους, για να δει με ποιον τρόπο θα γίνει εξορθολογισμός στα οικονομικά. Θα πρέπει από τα τώρα να ληφθούν εκείνα τα μέτρα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτελέσει το έργο του». Στο πλαίσιο αυτό, «ο Πρόεδρος σε συνεργασία και με εμένα και τους συνεργάτες του εκπονεί ένα πρόγραμμα εξυγίανσης το οποίο κατά κύριο λόγο αφορά τα κομματικά μέσα, την «Αυγή» και «Στο Κόκκινο».

Ερωτηθείς για το εάν δάνεισε ο κ. Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ», λόγω απαγόρευσης δια νόμου. Αντίθετα, η επικείμενη «εξυγίανση δεν αφορά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τα μέσα. Είναι δύο εταιρείες η «Αυγή» και η «Left Media» που έχει τη συχνότητα «Στο Κόκκινο». Κάποιος, όμως, πρέπει να λάβει μέτρα από εδώ και πέρα, όταν η χρηματοδότηση, θα είναι πάρα πολύ μειωμένη».

Ειδικότερα, για το δάνειο του προέδρου προς τα κομματικά μέσα, ανέφερε ότι «ο κ. Κασσελάκης μέχρι τώρα συμπληρώνοντας την εισφορά, την οποία έκανε το κόμμα προς τα μέσα του με αύξηση κεφαλαίου από την εταιρία του, έχει ήδη καταθέσει ένα μικρό ποσό το οποίο είχε να κάνει με τρέχουσες ανάγκες. Αν σωστά θυμάμαι, είναι περί τις 20.000 ευρώ. Από την προσωπική του εταιρία, στις δύο εταιρίες. Ο ίδιος, λοιπόν, στην προσπάθειά του να μην υπάρξει οποιαδήποτε μαύρη τρύπα μελλοντικά, μιλάμε τώρα από την μειωμένη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, έμαθα ότι εξέφρασε την άποψή του να δανείσει τα δύο αυτά μέσα, με ένα ποσό είναι της τάξεως, δεν το γνωρίζω, μεγαλύτερο, μικρότερο των 200.000 ευρώ, με δανειακή σύμβαση, νόμιμα και λοιπά».