Το δρόμο της απόλυσης θα πάρουν οι 270 προσληφθέντες μετά τον Ιούλιο του
2009 στην ΑΓΡΟΓΗ με τρόπο που καταγγέλλεται ως ρουσφετολογικός.

Όπως
είπε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οι 75 εργαζόμενοι που ήταν υπάλληλοι της ΑΓΡΟΓΗΣ από το 2004 έως τον Ιούλιο του 2009 θα μεταφερθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον οποίο και θα ανατεθεί πλέον η ψηφιοποίηση της αγροτικής γης, όπου και θα περάσουν από συνέντευξη όπως προβλέπουν οι διαδικασίες.

«Οι 270 προσλήφθηκαν παράνομα και δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν από εξετάσεις», πρόσθεσε η υπουργός, σημειώνοντας πως θα απολυθούν.

Αναφορικά με της καταγγελίες του Σ. Χατζηγάκη πως η εκκαθάριση της ΑΓΡΟΓΗΣ σχετίζεται με την παράδοση σε ιδιωτικές εταιρείες της διαχείρισης δημόσιας γης, η κ. Μπατζελή απάντησε πως επί Χατζηγάκη η ΑΓΡΟΓΗ επρόκειτο να αναλάβει τη διαχείριση της αγροτικής γης μετά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και πως οι πολίτες θα περιμένουν και θα δουν εάν η κυβέρνηση θα την αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες.

Για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ και το ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι περισσότεροι από τους 270 είναι συγγενείς στελεχών της ΝΔ ή βουλευτής της ΝΔ εισηγήθηκαν την πρόσληψή τους, η κ. Μπατζελή είπε πως «αυτό δεν έχει ξαναγίνει».