Κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, τάχθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ONE. Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τάχθηκε υπέρ του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά όμως «μέχρι εκεί».

«Το θέμα αυτό, για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το θέμα είναι η πολιτεία να διασφαλίσει ότι έχουν το ίδιο δικαίωμα με τα υπόλοιπα ζευγάρια και μέχρι εκεί». Το θέμα της τεκνοθεσίας «είναι άλλης τάξης ζήτημα. Το ακούω το καταλαβαίνω και σε κοινωνίες πολύ πιο μπροστά στα ζητήματα αυτά, δεν έχουν ανοίξει αυτά τα ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του.

Ο ίδιος συνέχισε: «Στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες υπάρχουν τρομερές αντιδράσεις και κατά τη γνώμη μου δικαίως υπάρχουν. Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να ανοίξει τώρα και κατά την προσωπική μου γνώμη πρέπει να μείνει εκεί που είναι».

Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση τόσο με εκείνη που εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, όσο και με την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου του 2022.