Πολυκατάστημα παιχνιδιών στην περιοχή του Ρέντη επισκέφθηκε την Τετάρτη (29/11) ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, θέλοντας να κάνει τη δική του αυτοψία ενόψει των Εορτών. Όπως τόνισε, είδε ότι οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα είδη είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.

«Σήμερα εδώ, σε ένα μεγάλο κατάστημα το οποίο πουλάει εκτός από παιχνίδια, στολίδια, δέντρα χριστουγεννιάτικα και λαμπάκια, βλέπουμε ότι οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%. Έχουμε μειώσεις που φτάνουν και το 30%, όπως είδαμε εδώ στα λαμπάκια που από 29,99 έχει μειωθεί η τιμή τους στα 19,99 ευρώ, δηλαδή έχουμε 10 ευρώ μείωση για τα 500 λαμπάκια» δήλωσε.

«Έχουμε το γιορτινό καλάθι, το οποίο αφορά προϊόντα διατροφής, ώστε να έχουμε το χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι γεμάτο με τα απαραίτητα» είπε και πρόσθεσε: «Οι τιμές έχουν μειωθεί, οπότε πια φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουμε ένα χριστουγεννιάτικο καλάθι για στολίδια, γιατί οι τιμές είναι πολύ μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

«Βεβαίως, θα το εξετάσουμε μαζί με τις εταιρείες. Θα συζητήσουμε μαζί με αυτούς, οι οποίοι πουλούν παιχνίδια και, εφόσον κρίνουμε απαραίτητο ότι χρειάζεται, θα δημιουργήσουμε ένα τέτοιο καλάθι, ώστε να έχουν πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές σε παιχνίδια αυτοί που θέλουν να κάνουν τα δώρα τους στα παιδιά. Να μπορέσουν να το έχουν και φέτος» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Θα είναι σίγουρα ένα καλάθι γιορτινό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπου εκεί θα ανακοινώσουμε ποια διατροφικά προϊόντα θα ενταχθούν. Θα είναι το μοσχάρι, θα είναι το χοιρινό, θα είναι η γαλοπούλα και βεβαίως θα έχουμε και μια σειρά άλλα προϊόντα.

Σε ό,τι αφορά το γιορτινό τραπέζι, θα πρέπει στις επόμενες δύο εβδομάδες να ξεκινήσει το σχετικό καλάθι, ώστε ενόψει των γιορτών να μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα οι καταναλωτές» διευκρίνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Δείτε φωτογραφίες από την αυτοψία του Κώστα Σκρέκα