«Βολές» κατά Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Φίλη από τον Στέφανο Κασσελάκη, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας. Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι δεν έχω προγραμματική πρόταση. Δεν άκουσα να λένε για το Πόθεν Έσχες. Δεν άκουσα από άλλον να λέει για τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Για φοροαπαλλαγή στους μισθωτούς. Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους στους μισθωτούς.

Μια από τις μεγάλες διαφωνίες με τον Τσακαλώτο είναι η φορολογία. Η στάση τους είναι αύξηση της φορολογίας σώνει και καλά. Εγώ φοροεπιδρομή δεν θέλω. Πιο μνημονιακή απόφαση από το μαξιλάρι του Τσακαλώτου δεν έχει γίνει. Όταν είχε έρθει ο Φίλης στη Βουλή μου είχε πει να μην λέω πατριωτική Αριστερά. Συγγνώμη, θα το λέω. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Θέλουμε μια χώρα που θα είναι περήφανη για την ιστορία της.

Χείρα φιλίας στην ομάδα Αχτσιόγλου

«Χείρα φιλίας» έτεινε προς την «ομάδα Αχτσιόγλου» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενος σχετικά με τη μη παράδοση των εδρών από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, που αποχώρησαν από το κόμμα, σημείωσε: «Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όποτε βολεύει τον καθέναν. Δεν πειράζει η αλήθεια θα λάμψει. Ο κόσμος ξέρετε τα βλέπει αυτά. Ξέρετε τι κερδίζεις στις εκλογές.

Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός. Η μόνη αναμέτρηση που μετράει είναι η εμπιστοσύνη που θα δείξει ο λαός στις επόμενες ευρωεκλογές. Την εμπιστοσύνη θα την κερδίσουμε, γιατί αυτό που κάνουμε είναι αξιωματικά δυνατό. Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα πετύχει, ξεκινάμε από τη ρίζα που είναι η επαφή με τον κόσμο. Θα πετύχει αλλά δεν γίνεται αυθημερόν. Πώς να θέσω πολιτική ατζέντα όταν υπάρχει μια κακοφωνία εκεί έξω».

Παράλληλα, μιλώντας για την «ομάδα Αχτσιόγλου» η οποία εξέδωσε μια σκληρότατη εναντίον του ανακοίνωση, σημείωσε: «Θα το ήθελα, θα ήταν μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα είναι ανοιχτή, ελάτε να συνεργαστούμε. Το κόμμα μας είχε μερικές παθογένειες. Ελάτε μαζί να τα καταφέρουμε».

Σχετικά με το σχέδιό του, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε: «Το κόμμα είναι για την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός είναι ενάντια στην άμεση δημοκρατία. Υπάρχει και μια βάση, καλώς ή κακώς εκφράζεται όχι μόνο τώρα αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή.

Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Κάποιοι ήταν στελέχη πρώτης γραμμής και πήραν την απάντησή τους. Εγώ θέλω μια κυβερνητική και πατριωτική αριστερά. Αυτή η προκατάληψη κατά της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Θέλουμε παρεμβατικό κράτος. Υπάρχει μια ανάγκη από τον λαό να μπορούμε να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Αυτό είναι σύγχρονη αριστερά. Τα όργανα να δουλέψουν και να παράγουν πολιτική.

Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν μπορεί ένα άτομο μέσα σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Χρειάζονται νέες ιδέες και νέα πρόσωπα. Θέλει λίγο υπομονή και γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, σημείωσε: «Ξεκίνησαν από πρώην στελέχη φασαρίες. Εγώ το είπα στην ΚΕ, την κ. Αχτσιόγλου την πήρα τηλέφωνο να της πω για την ομιλία μου, που θα τείνω χείρα φιλίας για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και είναι έντονες και άμεσες. Το ότι δεν έχω στενό κύκλο, το εννοώ.
Δεν είχα κανέναν με το μέρος μου. Υπάρχει κάτι που το θέλει ο λαός, τα όργανα να υπηρετούν τη βάση. Κανείς δεν μπορεί να πάει ενάντια σ’ αυτό. Ο λαός έχει μια σοφία μέσα του».

Ερωτώμενος σχετικά με το πώς μπορεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε: «Δεν έχουμε δώσει δυνατότητα σε κόσμο έξω από τις ελίτ να ανθίσουν. Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου. Πρέπει να στρωθώ στη δουλειά και να κερδίσουμε τις εκλογές για να κυβερνήσουμε. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κανέναν, χρειαζόμαστε παραπάνω γείωση, αλλά θα σταματήσουμε να ειρωνευόμαστε ή να απαξιώνουμε τους απλούς Έλληνες. Δίπλα μου στην καινούργια μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά».