Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε το σχόλιο του Γιώργου Αυτιά για τον Στέφανο Κασσελάκη που χαρακτηρίστηκε ομοφοβικό και ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τον παρουσιαστή, ενώ είπε πως «πρέπει να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές για να επιβληθούν Κασσελάκηδες, Κραουνάκηδες και άλλοι περίεργοι».

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε δηλώσεις στη κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» και δήλωσε ότι «είμαι με τον κύριο Αυτιά και είμαι με οποιονδήποτε αναδεικνύει αυτή την προκλητική συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου, που ήρθε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και βρέθηκε αρχηγός κόμματος».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει σε ένα λαό, ο οποίος έχει συγκεκριμένες απόψεις για την οικογένεια, το πώς αποκτάς παιδιά, το τι σημασία έχει να υπάρχουν γονείς ετερόφυλοι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, σχολιάζοντας την επιθυμία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης, είπε ότι «έχουμε δημοκρατία και έναν τρόπο ζωής στην Ελλάδα, που μέχρι τώρα είναι αποδεκτός. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να τον αλλάξει. Θα πρέπει πραγματικά να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές στη πολιτική σκηνή για να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας. Και να μας επιβληθούν οι Κασσελάκηδες, οι Κραουνάκηδες, οι άλλοι διάφοροι περίεργοι, οι οποίοι δεν ντρέπονται να πουν μάλιστα ότι θα αποκτήσουν με παράνομο τρόπο παιδί από παρένθετη μητέρα, όταν πραγματικά ο νόμος είναι καθοριστικός. Στην παρένθετη μητέρα μπορεί να προσφύγει μόνο γυναίκα».