Το ότι έχουν κληθεί σε απολογία από το ΕΣΡ οι δημοσιογράφοι Βασίλης Χιώτης και Γιώργος Αυτιάς με αφορμή την καταγγελία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι προέβησαν σε ομοφοβικά σχόλια κατά του κ. Κασσελάκη κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ΝΔ είναι απέναντι σε οποιοδήποτε ομοφοβικό σχόλιο και σε οποιαδήποτε στοχοποίηση πολίτη», είπε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε κατ’ αρχήν ότι ο κ. Χιώτης ο ίδιος έδωσε εξηγήσεις γι’ αυτά που είπε και απολογήθηκε και για τον κ. Αυτιά είπε ότι είδε το βίντεο και δεν θεωρεί ότι υπήρχε κάποιο ομοφοβικό σχόλιο αλλά αν ενοχλήθηκε κάποιος καλά έκανε και πήρε αποστάσεις ο κ. Αυτιάς.

«Με προβληματίζει να υπάρχει στοχοποίηση και να ζητάει κάποιος την απόλυση δημοσιογράφου. Δεν το θεωρώ σωστή πρακτική. Επιλογή του καθενός να ζητάει ότι θέλει αλλά μιλάμε για τον πρόεδρο ενός κόμματος που αναβάθμισε τον κ. Πολάκη ο οποίος έχει εκστομίσει και απειλές εναντίον δημοσιογράφων και ανάρτησε τις φωτογραφίες τους κάνοντας προγραφές. Τις ακραίες συμπεριφορές να μην τις καταδικάζουμε α λα καρτ. Ειδικά όταν έχουμε μια θεσμική ιδιότητα. Όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου αλλά ένα κόμμα έναν θεσμό. Και τον άνθρωπο που είχε αυτή την απειλητική συμπεριφορά τον αναβάθμισε ο κ. Κασσελάκης. Όλοι κρινόμαστε».