Με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, θα συναντηθεί αύριο, στις 15:00, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης. Στόχος της συνάντησης είναι να μη χαθεί ούτε μέρα στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγείλει το ΥΠΑΑΤ για τη Θεσσαλία.

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στα parapolitika fm διευκρίνισε ότι ποτέ ο ίδιος ή κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης δεν είπαν ότι δεν θα συνεργαστούν με τους εκλεγμένους δημάρχους ή περιφερειάρχες από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.

Όσον αφορά τη Θεσσαλία ο υπουργός σημείωσε πως η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ βρισκόταν επί 33 ημέρες στη Λάρισα και σε ολόκληρη την περιφέρεια, προκειμένου να είναι δίπλα στους πληγέντες, αλλά και για να συντάξει πρόγραμμα στήριξης και αποκατάστασης του πρωτογενούς τομέα.

Υπενθύμισε ότι μετά από συσκέψεις που είχε με εκπροσώπους των παραγωγών την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ένα ολιστικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της γεωργικής παραγωγής στη Θεσσαλία, στην εφαρμογή του οποίου εμπλέκεται, σε πολλά σημεία, η περιφέρεια.

Γι’ αυτόν τον λόγο είπε ο κ. Αυγενάκης, στις ανακοινώσεις που έκανε, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα εφαρμογής του πακέτου των μέτρων, αναφέροντας ως παραδείγματα την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης και της δράσης για τα Κτηνοτροφικά Πάρκα, στα οποία εμπλέκεται άμεσα η περιφέρεια.