Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη μίλησε το πρωί της Τρίτης (3/10) σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να μην είναι βουλευτής» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης.

Όπως τόνισε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής δημιουργεί «έναν διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός» ενώ σημείωσε «χάνεται το σκέλος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στην περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, ο Νίκος Βούτσης είπε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ πως «το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον καθώς και τα κλιμάκια του κόμματος, θέτοντας το ζήτημα των υποδομών».

«Ο νέος πρόεδρος βάζει το δικό του αποτύπωμα στο τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται» πρόσθεσε.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει μια άλλη λογική στην επικοινωνία, που έχει απήχηση στους νέους, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος «δεν είναι αυτής της σχολής».

Επίσης ο Νίκος Βούτσης σοβαρό χαρακτήρισε το ζήτημα με την «λειψή σχέση» που έχει με τη πολιτική ο κ. Κασσελάκης γεγονός που θα δυσκολέψει την αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα. «Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αποχωρήσεις, ελπίζω να σταματήσει» επεσήμανε.

Αναφορικά με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» στο κόμμα, ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι το αφήγημα για «υπαίτιους και υπονομευτές από την προηγούμενη γενιά λειτουργεί διχαστικά».

Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος και πότε αυτό θα οριστεί, δήλωσε ότι θα καθοριστεί ανάλογα με το πολιτικό σχέδιο.