Απίθανος μεγάλος τελικός στο ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ. Τρομερά ψυχικά αποθέματα από τη Ρωσία που δεν «μάσησε» σε καμία στιγμή του αγώνα και έφτασε στο πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, μπορεί η «αργυρή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Βραζιλία να προηγήθηκε εύκολα 2-0 σετ, όμως οι Ρώσοι με μια εξαιρετική αντεπίθεση επικράτησαν 3-2 σετ και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Οι εκπρόσωποι της «χώρας του καφέ» μπήκε στον αγώνα διατεθειμένη να πάρει το χρυσό. Στα πρώτα δύο σετ έκανε… περίπατο και φαινόταν πως η επιστροφή στο «θρόνο» μετά το 2004 στην Αθήνα ήταν πιο κοντά από ποτέ. Όμως στον αθλητισμό, ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ…

Κομβικό το τρίτο σετ, όπου στους έξτρα πόντους η Ρωσία μείωσε σε 2-1 και έδειξε ότι έχει πολύ… ζουμί ακόμα ο τελικός. Οι Βραζιλιάνοι βρίσκονταν ξαφνικά εκτός… κλίματος και η μεγάλη ευκαιρία της Ρωσίας για ολική επαναφορά είχε έρθει. Όσο εύκολα οι Λατινοαμερικάνοι προηγήθηκαν με 2-0, εξίσου εύκολα οι Ρώσοι έκαναν το 3-2 και κατέκτησαν το χρυσό μέσα σε αποθέωση για τη μεγαλειώδη εμφάνιση τους.

Τα σετ: 19-25, 20-25, 29-27, 25-22, 15-9

Πηγή: sport-fm.gr