Τις θέσεις του, οι οποίες αποτελούν και προϋποθέσεις για στήριξη ή συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να επαναλάβει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην συνάντηση που θα έχει 19.00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Όπως δήλωσε στενός συνεργάτης του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Καμμένος αναμένεται να πει ότι προϋπόθεση για να στηρίξει ή να μετάσχει σε κυβέρνηση είναι η καταγγελία του Μνημονίου, και όρος η μη συμμετοχή των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Στο μεταξύ στο στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επικρατεί αισιοδοξία και σχετική ικανοποίηση, διότι το κόμμα διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του στην εκλογική αναμέτρηση, και είναι τέταρτο σε κοινοβουλευτική δύναμη.

Όμως η πτώση των ποσοστών έφερε και απώλειες στις έδρες, αφού προβεβλημένα στελέχη μένουν εκτός Βουλής. Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης δεν εκλέγεται για μερικές εκατοντάδες ψήφους, ενώ εκτός Βουλής έμεινε και ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, όπως και στη Β΄ Αθηνών ο Γιάννης Μανώλης και ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

Δεν εξελέγη επίσης και ο γραμματέας του κόμματος Μ. Γιαννάκης ο οποίος ήταν δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Γιαννάκης αναλαμβάνει να οργανώσει το κόμμα σε όλη τη χώρα, ενόψει το συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.