«Δεν έχουμε την αίσθηση ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα ακολουθήσουν αυτή την τακτική του εκβιασμού που ακούγεται από ορισμένες πλευρές και θα διακόψουν τη χρηματοδότηση» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Α. Τσίπρας. «Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη», σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή η κινδυνολογία όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πρέπει να σταματήσει. «Θα ήταν ένα ακατανόητο, ιστορικό λάθος αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίστευαν ότι μία Ευρώπη δίχως την Ελλάδα θα μπορούσε να συνεχίσει. Μία Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα θα ήταν πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά μία ανάπηρη Ένωση», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Ελλάδα δεν θα εκδιωχθεί από το ευρώ, εφόσον η συμμετοχή της είναι αμετάκλητη βάσει της ιδρυτικής συνθήκης (της ευρωζώνης), βασίζεται «σε αναλύσεις των πιο αξιόπιστων ευρωπαίων και διεθνών οικονομολόγων και για τα δύο πιθανά σενάρια, όσον αφορά το κόστος και τα οφέλη».

Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη: «Γνωρίζουμε πλήρως τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, διότι οι κυβερνήσεις του μνημονίου οδήγησαν την χώρα σε καταστροφική κατάσταση. Το ταμείο είναι άδειο, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χρεοκοπήσει και το τραπεζικό σύστημα κρατιέται από μια κλωστή. Θέλουμε απλώς να τους πείσουμε».