«Αν ο κόσμος ψηφίσει και πάλι με οργή, άθελά του θα γίνει συμμέτοχος σε μια κατάσταση που θα βάλει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες» εκτιμά μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης εμφανίζεται σίγουρος ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή και θα λειτουργήσει ως «χειρόφρενο» στον κατήφορο, αφού, όπως τονίζει, όποιος από τους δύο βγει, δεν θα αντέξει παρά λίγους μήνες. Χαρακτηρίζει δε «τζάμπα μαγκιές» τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, επιτίθεται σε Χρυσή Αυγή και Π. Καμμένο, επισημαίνει πως δεν έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ν.Δ., ενώ ζητά να δοθεί το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας στους πολίτες.

«Κατ’ αρχάς, πιστεύω ότι ο ΛΑΟΣ θα είναι στην επόμενη Βουλή, Από τη μία, η πολιτική του Ναζισμού, της Χρυσής Αυγής, τα γρονθοκοπήματα, οι ύβρεις, διώχνουν έναν κόσμο που απογοητευμένος οδηγήθηκε εκεί για να δώσει ένα μήνυμα στην Πολιτεία. Από την άλλη, ο κ. Καμμένος με τη δήλωσή του να πει περίπου «πλαστογράφο» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να εμμένει ακόμα σ’ αυτό, νομίζω ότι απομακρύνει κάποιους από τους σοβαρούς που τον στήριξαν. Η κ. Μπακογιάννη δε έχασε ένα μεγάλο δυναμικό, με τον τρόπο που επέστρεψε στη ΝΔ. Όλοι αυτοί αποτελούν μια εκλογική πελατεία που μας έχει σε προτεραιότητα. Θα προσπαθήσουμε να την πείσουμε ότι εμείς είμαστε η ασφαλής επιλογή» δηλώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε: «Νομίζω ότι ο κόσμος είδε ότι ο θυμός και η οργή δεν οδηγούν πουθενά. Άρα θα ψηφίσει με περισσότερη λογική. Αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και τα περιθώρια στενεύουν. Αν το εκλογικό σώμα ψηφίσει με λογική, θα μας συναντήσει μπροστά του. Αλλά αν ψηφίσει με θυμό και οργή, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί, άθελά του, να γίνει συμμέτοχος σε μια κατάσταση που θα βάλει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα πατριωτικό κόμμα, ούτε καν εθνικιστικό. Είναι ένα κόμμα ναζιστικό. Παραπέμπω στα περιοδικά της, στο τεύχος 13 λέει «σημαία μας είναι ο αγκυλωτός σταυρός και θεωρεί ως θεότητα τον Χίτλερ. Όλα αυτά νομίζω είναι τραγικά για μια χώρα που έχει πληγεί τόσο πολύ από τους ναζί».