Με συνοπτικές διαδικασίες οι οποίες πιθανότατα ολοκληρώνονται σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη επιστρέφει στην ΝΔ. Καθοριστική είναι η συνάντηση «εκπροσώπων» των δύο πλευρών που έχουν αναλάβει να καταρτίσουν το πολιτικό πλαίσιο της κίνησης.

Μετά από αυτή την συνάντηση δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μετά από μια συνάντηση Σαμαρά -Μπακογιάννη.

Πηγές από το περιβάλλον της κ.Μπακογιάννη μιλούν για «πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας δυνάμεων» κι όχι προσχώρηση, φράση που δείχνει ότι το πρόβλημα είναι πώς επικοινωνιακά θα παρουσιαστεί η επιστροφή στην ΝΔ χωρίς να διασπάσει τις δυνάμεις του ΔΗΣΥ και να οδηγήσει μια σειρά στελεχών σε άλλους δρόμους κι όχι στην ΝΔ.Πέρα πάντως από το πολιτικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή τα δύο μέρη συζητούν τα πρακτικά θέματα.

Η κ. Μπακογιάννη έχει ζητήσει να μπουν σε εκλόγιμες θέσεις οι τρείς πρώην βουλευτές οι κ.Κοντογιάννης Αυγενάκης και Μαρκογιαννάκης ενώ εκκρεμεί ή μάλλον δεν υπάρχουν σαφής πληροφορίες για την θέση της ίδιας της κ.Μπακογιάννη στην κομματική ιεραρχία άμα τη επιστροφή της.