Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών – του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη – στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας κάνει μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, σε μία στιγμή κατά την οποία τα οικονομικά του κράτους παρουσιάστηκαν από τον Λουκά Παπαδήμο με τα πιο μελανά χρώματα.

Μάλιστα, προσερχόμενος στην αίθουσα συσκέψεων του προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, πριορίστηκε να πει, χαριτολογώντας: «Γιατί; Για να δημιουργήσω νέο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ;».

Η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί, βάσει Συντάγματος, παρά να είναι η τελευταία, καθώς απέτυχαν και οι τρεις διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές 2012.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο αρνήθηκε να συμμετάσχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.