«Αδιέξοδη η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, διατηρώ όμως ακόμη την ελπίδα για σχηματισμό κυβέρνησης, αν και είμαστε ταυτόχρονα έτοιμοι για εκλογές», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας, λίγο μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου, σε στελέχη του κόμματός του στο ξενοδοχείο Caravel.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ότι Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν πλειοψηφία να σχηματίσουν κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής και αυτοοργάνωσης, όπως είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ δεν πέθανε, αυτό που πέθανε είναι τα καλούπια του χθες».

Παρά το αδιέξοδο της πρώτης φάσης της διαβούλευσης, «διατηρώ περιορισμένη, αλλά υπαρκτή αισιοδοξία» για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στις κάλπες της περασμένης Κυριακής.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, συμπίπτουν στη θέση για κυβέρνηση ως τις ευρωεκλογές, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, ωστόσο, επανέλαβε ότι προϋπόθεση είναι να συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο επέκρινε για τη στάση του, κάνοντας λόγο για «νέου τύπου αλαζονική συμπεριφορά». Ο ίδιος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν.