Ανοιχτό παράθυρο για κυβέρνηση συνεργασίας της αριστεράς άφησε ο Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση του με τον Α. Σαμαρά. Όπως είπε η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ καθώς δεν θα ήταν σε αρμονία με την εντολή των πολιτών.

Η δήλωση του κ. Κουβέλη:

«Στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής που αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο από τη λαϊκή ετυμηγορία, είναι προφανές ότι μία μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ, όπως κι αν την ονομάσει κάποιος, δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα και την εντολή, την αξίωση των πολιτών.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά ισχύει απολύτως το δίπολο που θέσαμε και προεκλογικά: η κυβέρνηση ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης θα πρέπει να εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να προχωρήσει στην απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

Κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε αυτά τα δύο σημεία…

Άκουσα την πρόταση του κ. Τσίπρα ο οποίος πρόσθεσε τη λέξη “πρωτίστως” για τις δυνάμεις τις αριστεράς. Εμείς όταν μιλάμε για πρόταση προς τις προοεδευτικές δυνάμεις, προφανώς συμπεριλαμβάνουμε τις δυνάμεις τις αριστεράς και μια τέτοια πολιτική διάθεση υπάρχει για μας και με αυτή προσερχόμαστε.. Περιμένουμε καθαρές και σαφείς προτάσεις και ανάλογα θα τοποθετηθούμε».