«Σε λίγες ώρες οι πολίτες αποφασίζουν για τη μοίρα της πατρίδας, για το μέλλον των επόμενων γενιών και την πορεία της χώρας στην Ευρώπη. Σε λίγες ώρες οι πολίτες λένε “όχι” στη δημαγωγία της ΝΔ, “όχι” στον κ. Σαμαρά, ο οποίος για το μόνο το οποίο ενδιαφέρεται είναι να ικανοποιήσουμε την προσωπική του ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργός. Λένε “όχι” στον κ. Τσίπρα, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, με το οριζόντιο κόμμα της δραχμής, να οδηγήσει την Ελλάδα στην απομόνωση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Σήμερα το βράδυ στο Σύνταγμα δίνουμε δυναμικό παρών στη γιορτή της δημοκρατίας, στη συγκέντρωση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της δημοκρατίας, των ιδεών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της οικονομικής ανάπτυξης και της ισότητας», είπε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη μετάβαση στη νέα εποχή μετά το Μνημόνιο».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι το Κίνημα είναι η μοναδική πολιτική δύναμη, που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

«Απευθυνόμαστε σε αυτούς που πίστεψαν στην αλλαγή, σε όλους τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν το ΠΑΣΟΚ το 2009, στους νέους που απέχουν από την πολιτική, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, που νιώθουν ανασφάλεια, στις γυναίκες που βιώνουν εντονότερα τις καθημερινές δυσκολίες, απευθυνόμαστε στους μεγαλύτερους που νιώθουν ότι οι αγώνες μιας ζωής μπορεί να χαθούν, που ξέρουν τι σημαίνει περιθώριο, έλλειμμα δημοκρατίας και διχασμός και τους καλούμε να στηρίξουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσουμε με σιγουριά και να διατηρήσουμε την ελπίδα», κατέληξε η κ. Γεννηματά.