Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τη διαφορά εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας την κρισιμότητα αυτών των εκλογών, αλλά και ρίχνοντας βέλη προς τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, κατηγορώντας Παπαρήγα και Κουβέλη ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ιστορικότητα των στιγμών. «Αυτό που διακυβεύεται είναι η Αριστερά…Αν σήμερα κατεβαίναμε ενωμένοι θα ψάχναμε να βρούμε το δεύτερο με τα κάλια… », είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τους ψηφοφόρους του δικομματισμού, σημείωσε ότι «αν θέλουν να δουν πώς θα είναι να φτάσει η σύνταξή τους σε επίπεδο εξευτελιστικό δεν έχουν παρά να ψηφίσουν Βενιζέλο – Σαμαρά. Τα έχουν υπογράψει αυτά τα μέτρα, απλά κάνουν ένα διάλειμμα λόγω των εκλογών». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη αποτέλεσε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για τη χώρα, το οποίο όμως δεν αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. «Αν κάποιοι μας βγάλουν από το ευρώ θα είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό που στο όνομα του ευρώ μας καταδικάζουν στη φτώχεια», είπε και πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη είναι χώρος όπου μπορεί κανείς να διεκδικήσει, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακάμψει και δεν θα αφήσει να πάει χαμένο.

Υπάρχουν δύο δρόμοι, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, επεξηγώντας ότι υπάρχει ο «καταστροφικός» δρόμος του μνημονίου, και ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αν και δύσκολος, είναι δρόμος αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάκτησης της εθνικής αξιοπρέπειας.