Η ελιά που μνημονεύεται σε πολλά θεατρικά κείμενα, αποτέλεσε για τους ηθοποιούς Αννέτα Παπαθανασίου και Γιώργο Φρατζεσκάκη, αλλά και τον ιδιοκτήτη ενός παλιού συνεργείου Θανάση Ρουμελιώτη, αφορμή και ερέθισμα, να μετατρέψουν τον χώρο σ’ ένα «κουκλίστικο» θεατράκι εκατό μόλις θέσεων, που φιλοδοξεί να φιλοξενεί στο μέλλον, νέες θεατρικές ομάδες, αλλά και καθιερωμένα σχήματα. Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα σε μουσικούς και συνθέτες.

Ο τίτλος Eli,art που συνδυάζει την ελιά και την τέχνη, βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 127, στον Βοτανικό, δίπλα στην Ιερά οδό και κοντά στο ύψος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, όπου 2.500 χρόνια πριν, δίδασκε τους μαθητές του ο φιλόσοφος Πλάτων, κάτω από τη δική του ελιά

Το θέατρο Eliart σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μανώλη Κλαπατσέα, ενώ τον κατασκευαστικό τομέα επιμελήθηκε ο Σωτήρης Μαρίνης.

Έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα δίδονται παραστάσεις Καραγκιόζη, από το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά.

Επίσημη θεατρική «πρώτη» θα δοθεί στις 2 και 3 Ιανουαρίου με το Σεμινάριο βλακείας του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 5 έως 15 ευρώ, ανάλογα με την παράσταση.