Η περιπέτεια των Χιλιανών θα γυριστεί σε ταινία και μάλιστα δια χειρός Μπραντ Πιτ! Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος των διασωθέντων η εταιρεία παραγωγής του αμερικανού ηθοποιού θέλει να γυρίσει μία ταινία με θέμα τη διάσωση των 33 χιλιανών μεταλλωρύχων. Μάλιστα πολλοί αναμένεται να παίξουν στην ταινία τον εαυτό τους.

Η «Plan B Entertainment», η εταιρεία παραγωγής του Μπραντ Πιτ, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον δικηγόρο των μεταλλωρύχων για να πάρει τα δικαιώματα της ιστορίας της διάσωσης που ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου στο ορυχείο Σαν Χοσέ.

Στις δύο συναντήσεις με τον δικηγόρο Εντγκάρντο Ρεϊνόσο η εταιρεία πρόσφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα της ιστορίας τους, σύμφωνα με σημερινό άρθρο της χιλιανής εφημερίδας El Mercurio.

Τελικά η περιπέτειά τους θα έχει και ένα καλό. Σκεφτείτε ότι τώρα οι 33 μεταλλωρύχοι θα πρέπει πρώτα να συστήσουν μία ανώνυμη εταιρεία για να διαχειριστεί τα έσοδα από τα δικαιώματα της ιστορίας τους αλλά και από τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει και τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές εκπομπές. Τα όποια έσοδα δε θα μοιράσουν σε ίσα μέρη.

Ήδη ο σκηνοθέτης Ροντρίγκο Ορτουθάρ γυρίζει μία ταινία με τίτλο «Οι 33», η οποία αναμένεται στους κινηματογράφους το 2012.