Απονομή του Χρυσού Λιονταριού και των άλλων βραβείων της Μόστρας θα γίνει απόψε (το Σάββατο) από τον αμερικανό σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο και τα μέλη της κριτικής επιτροπής του.

Ανάμεσα στα φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι βρίσκονται η ταινία «Κάπου» της Σοφίας Κόπολα και η «Μαύρη Αφροδίτη» του Αμντελατίφ Κεσίς, «Ο λάκκος» του Κινέζου Χουάν Μπινγκ καθώς και δυο κινέζικες ταινίες «Ο ντετέκτιβ Ντι και το μυστήριο του Φαντάσματος-Φλόγα» του Τσούι Χαρκ και οι «13 δολοφόνοι» του Μίικε Τακάσι, δυο σκηνοθετών που θαυμάζει ιδιαίτερα ο Ταραντίνο.

Από τις υπόλοιπες ταινίες, που πιθανόν να κερδίσουν ένα από τα άλλα βραβεία: «Meek’s Cutoff» της Κέλι Ράισχαρτ, «Essential Killing» του Γέρζι Σκολιμόφσκι, «Σιωπηλές ψυχές» του Ρώσου Αλεξέι Φεντορτσένκο και «Post Mortem» του Χιλιανού Πάμπλο Λαρέν.

Φαβορί για τις ερμηνείες από γυναικείας πλευράς είναι η μαύρη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μαύρη Αφροδίτη» και η Κατρίν Ντενέβ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Potiche». Ενώ από ανδρικής είναι ο Πολ Τζαμάτι για την ταινία «Η βερσιόν του Μπάρνεϊ» και ο Βίνσεντ Γκάλο για το ρόλο του Ταλιμπάν στην ταινία «Essential Killing» του Σκολιμόφσκι.