Ο δημοφιλής Nicky Hayden, αναβάτης από φέτος της DRIVE M7 Aspar (Honda RCV1000R), υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική επέμβαση στο δεξιό καρπό.

Ο Hayden αποφάσισε την επέμβαση, προκειμένου να διορθώσει μια μικρή, αλλά πολύ ενοχλητική παραμόρφωση (αρθρίτιδα) στο δεξιό καρπό, η οποία του προξενούσε φοβερό πόνο. Η παραμόρφωση αποτελεί κατάλοιπό επέμβασης που είχε κάνει στο ίδιο σημείο το 2011.

Ο Αμερικανός υπέφερε ήδη στο αγώνα της Jerez και του Le Mans, όπου μετά από μια πτώση στα δοκιμαστικά η κατάσταση χειροτέρεψε. Κατάφερε να αγωνιστεί με παυσίπονες ενέσεις, όμως το Mugello είναι πολύ πιο σκληρή πίστα. Οι πόνοι ήταν αξεπέραστοι και ο Hayden αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Η επέμβαση έγινε την Τρίτη το πρωί στην κλινική ‘Casa di Cura Profesor Ernesto Montanari Spa’ του Morciano di Romagna, από τον δρα Riccardo Luchetti. Ξεκίνησε στις 8:10 το πρωί και διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Ο Hayden έλαβε την Τετάρτη εξιτήριο και ελπίζεται ότι θα είναι σε κατάλληλη φυσική κατάσταση για τον αγώνα της Καταλωνίας, στις 15 Ιουνίου.