Σε συνέχεια του ιδιαίτερα συναρπαστικού πρώτου αγώνα του νεοσύστατου θεσμού του MiniGP Cup, διοργανώνεται αυτή την Κυριακή ο δεύτερος αγώνας στο Kartodromo Αφιδνών.

Στο θεσμό συμμετέχουν νέοι οδηγοί ηλικίας από 8 έως 17 ετών με μικρές μοτοσυκλέτες με κοινό χαρακτηριστικό το όριο των 12 ιντσών για τη διάσταση των τροχών τους.

Είναι η πρώτη χρονιά που θεσπίζεται έπαθλο για νέους οδηγούς στην Ελλάδα, κάτι που σε άλλες χώρες λειτουργεί εδώ και χρόνια ως φυτώριο για την ανάδειξη ταλέντων.

Μετά τη σχετικά πρόσφατη ένταξη των αθλημάτων της μοτοσυκλέτας στην αθλητική νομοθεσία, οι οδηγοί είναι πλέον αθλητές σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, προάγοντας έτσι μια υγιή και ελπιδοφόρα εμπλοκή με το απαιτητικό αυτό είδος αγώνων.

Το ενδιαφέρον είναι έντονο όπως και η κινητικότητα τόσο για νέες συμμετοχές όσο και για αύξηση των επιδόσεων και του ανταγωνισμού. Κάτι που φάνηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα που διοργάνωσε το Σωματείο «Άρης» υπό την αιγίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Ελλάδας– ΑΜΟΤΟΕ.

Για τον αγώνα της Κυριακής, οι ελεύθερες δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 10:00, οι χρονομετρημένες δοκιμές στις 11:20 και οι αγώνες στις 12:30.