Μετά από 20 χρόνια καριέρας στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, ο Max Biaggi κρέμασε τα γάντια του τη στιγμή που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

Κέρδισε 6 παγκόσμιους τίτλους, βίωσε τι σημαίνει ζενίθ και ναδίρ σε μια αγωνιστική καριέρα και έμεινε τελικά στην ιστορία ως ο «Ρωμαίος», εννοώντας ο αυτοκράτορας των αγώνων.

Ο «Ρωμαίος» λοιπόν στα Grand Prix έχει κερδίσει 4 τίτλους στα 250cc, τρεις με την Aprilia και ένα με την Honda. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 η καριέρα του κινδύνεψε να καταστραφεί γιατί έγινε σχεδόν ανεπιθύμητος στα MotoGP.

Άντεξε, έμεινε όρθιος και μεταπήδησε στο παγκόσμιο Superbike, όπου κατέκτησε δύο ακόμη τίτλους με την Aprilia (2010 και 2012). Στα τέλη του 2012 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγώνες, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της ομάδας του να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MotoGeο ο Biaggi ανασύρει από τη μνήμη του κρίσιμες στιγμές της τελευταίας αγωνιστικής σαιζόν -όταν κατέκτησε τον τίτλο με μισό βαθμό διαφορά!- αλλά και ιδιαίτερα στιγμιότυπα της εντυπωσιακής εικοσάχρονης καριέρας του.

Ακόμη αποκαλύπτει ποιες είναι οι δύο μοτοσυκλέτες που θεωρεί ως τις καλύτερες που οδήγησε, και μιλάει για τη ζωή εκτός πίστας, την οικογένεια και τα φαβορί της φετινής χρονιάς σε WSBK και MotoGP.

Ο Biaggi θα σχολιάζει τους αγώνες Superbike για λογαριασμό της Mediaset που έχει τα δικαιώματα αναμετάδοσης για την Ιταλία.

Απολαύστε το βίντεο (στην αγγλική γλώσσα)…