Η Ομάδα MotoGP Honda HRC Repsol θα παρουσιαστεί σήμερα επίσημα στο κοινό, δηλαδή στον κόσμο των GP και την τηλεόραση. Η παρουσίαση θα γίνει στο στρατηγείο της Repsol στη Μαδρίτη, με τους αναβάτες και τη νέα έκδοση της RC213V στο προσκήνιο.

Οι δύο μικροσκοπικοί εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας, o παλιός Dani Pedrosa και ο νέος Marc Márquez, θα ποζάρουν δίπλα στις νέες Honda, με τις οποίες φιλοδοξούν να αποσπάσουν τον τίτλο από το αχώνευτα επιτυχημένο δίδυμο Yamaha – Lorenzo.

Ήδη στη σελίδα της Repsol στο Facebook εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφικές λεπτομέρειες της νέας Honda, εν είδει προκλητικού, αργού στριπτήζ που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης. Ακόμη ανέβηκε και ένα βίντεο που απεικονίζει την άφιξη των μοτοσυκλετών από την Ιαπωνία στα υπόγεια της Repsol, που διπλοκλειδώθηκαν εν αναμονή της αυριανής παρουσίασης.

Δεν περιμένουμε να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες για τα τεχνικά των νέων RC213V, καθώς παραδοσιακά οι κατασκευαστές περιγράφουν με τον πιο γενικόλογο τρόπο τις μοτοσυκλέτες τους: «ένας κινητήρας και δύο τροχοί», θα ήταν η ιδανική περιγραφή από μέρους του HRC, αν δεν υπήρχε το «παιχνίδι» της δημοσιότητας στη μέση. Έτσι τώρα είναι αναγκασμένοι να πουν πολλά, χωρίς να αποκαλύψουν τίποτα.

Ενδιαφέρον πάντως έχει να παρατηρήσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει η Repsol σε teaser βίντεο και φωτογραφίες πριν την παρουσίαση της ομάδας. Σημαίνει αυτό ότι θα δείξουν κάτι παραπάνω, ή απλά άλλαξαν διαφημιστική;

Σύντομα θα γνωρίζουμε. Για την ώρα προσπαθήστε να διακρίνετε τις λεπτομέρειες στις αποσπασματικές εικόνες που διέρρευσαν. Το βίντεο πάντως που υποτιτλίζεται «οι νέες Honda Repsol του Pedrosa και του Marquez», είναι ενοχλητικά «κενό»…