Η Kawasaki φέτος αλλάζει το Z1000SX, εκσυγχρονίζοντας κυρίως την εμφάνισή του. Όπως βλέπουμε, την πιο εμφανή αλλαγή αποτελούν οι νέες πλαϊνές βαλίτσες, πιο στυλάτες και οπωσδήποτε πιο εναρμονισμένες με τη σφηνοειδή αισθητική του μοντέλου.

Σημαντική διαφοροποίηση αποτελεί η μονοχρωμία σε ρύγχος και ρεζερβουάρ, τα οποία στο προηγούμενο μοντέλο ήταν δίχρωμα. Αντίστοιχα οι βαλίτσες άλλαξαν χρωματισμό και σχήμα –μεγάλωσε το ύψος τους και μειώθηκε το μήκος, ώστε να συγκεντρωθεί το βάρος από το περιεχόμενο τους χαμηλότερα και πιο κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας.

Νέες είναι οι δαγκάνες μπροστά, με μεγαλύτερα σε διάμετρο έμβολα. Φιλοξενούν πιθανότατα ένα πιο εξελιγμένο ABS, ίσως το Bosch ABS 9, μιας και η Kawasaki το αγοράζει ήδη για το ZX-10R και οι μεγαλύτερες ποσότητες θα το καταστήσουν πιο φτηνό.

Τα δύο τελικά της εξάτμισης είναι νέα και πλέον με το περίβλημά τους σε χρώμα νίκελ ενώ, αντίστροφα, το ψαλίδι και οι χειρολαβές του συνεπιβάτη έγιναν μαύρα από γκρι.

Οι φωτογραφίες υποτίθεται ότι προέρχονται από ένα ζευγάρι μοτοσυκλετιστών που έκανε διακοπές στη Νορβηγία και έπεσε πάνω σε ένα τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο κινηματογραφούσε το νέο Z1000SX. Προφανώς για τις ανάγκες της προώθησής του στις επερχόμενες εκθέσεις.

Οι «ερασιτεχνικές» φωτογραφίες του ζευγαριού συνοδεύονται από φωτογραφίες στούντιο του μοντέλου που είχε αλλάξει ριζικά το 2011 για τις σχετικές συγκρίσεις.

Περιμένουμε το σχετικό βίντεο με πολύ ενδιαφέρον, αφού μετά την περσινή βράβευση του αντίστοιχου για το ZX6R (είχε γυριστεί στο Isle of Man), έχουμε πλέον και καλλιτεχνικές απαιτήσεις από τα προωθητικά φιλμ της Kawasaki.

Το σκηνικό που δημιουργεί ο Atlantic Highway, όπου και τα γυρίσματα, είναι αντάξιος του Isle of Man. Πρόκειται για ένα φιδίσιο αυτοκινητόδρομο που διατρέχει τις συχνά απόκρημνες όχθες του Ατλαντικού και χρησιμοποιεί δεκάδες γέφυρες, προκειμένου να υπερπηδήσει τα ατέλειωτα φιορδ που τέμνουν τις ακτές.

Σε πολλά σημεία κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από τα κύματα του Ατλαντικού, γατζωμένος στη απόκρημνη νορβηγική ακτή. Μαρτυρίες όσων τον έχουν ταξιδέψει, μιλάνε για φοβερή εμπειρία.