Το T310, ήταν το πρώτο μοντέλο της σειράς που παρουσίασε το εργοστάσιο στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να κρύβει τις φιλοδοξίες του για επικράτηση στη δύσκολη αυτή κατηγορία.

Η αντίδραση του εργοστασίου σε κάθε πρόταση για βελτίωση και εξέλιξη του μοντέλου που δέχθηκε από δημοσιογράφους στα πρώτα tests και τους πρώτους καταναλωτές ήταν ακαριαία.

Οι προτάσεις αφορούσαν τη βελτίωση και εξέλιξη του μοντέλου και όχι διόρθωση κάποιας λειτουργικής ατέλειας, που δεν υπήρξε στο μοντέλο παρά στο αρχικό στάδιο της παραγωγή του. Αποτέλεσμα, τον πρώτο χρόνο παραγωγής του μοντέλου, το εργοστάσιο να εμφανίσει 3 στάδια εξέλιξής του. 

Κάθε στάδιο εξέλιξης, με προσπάθεια της αντιπροσωπείας, δεν συνοδεύθηκε με αντίστοιχη αύξηση της τιμής του μοντέλου, ώστε στο πρώτο στάδιο εισαγωγής του, να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του και να συγκεντρώσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Πράγμα που εκτιμήθηκε και έφερε το μοντέλο στην πρώτη θέση.

Αναρωτιόμαστε τι θα ήταν προτιμότερο. Να μην εξελιχθεί το μοντέλο ή η κάθε εξέλιξη του μοντέλου να συνοδευτεί με μεγαλύτερη αύξηση της τιμής ώστε να μη δυσαρεστηθούν οι πρώτοι αγοραστές;

Το “κέρδος”, όταν αγοράζεις μία μοτοσυκλέτα, είναι το συναίσθημα να “καβαλάς” την ωραία της επιλογής σου και όχι το κέρδος από το “διαζύγιο” μαζί της.

Δε θεωρούμε ότι πρέπει να επιβαρύνουμε δυσανάλογα κάθε επόμενο αγοραστή για να προστατεύσουμε πιθανό κέρδος από τη μεταπώληση της μοτοσυκλέτας.

Αν σε κάθε αλλαγή, για να προστατεύσουμε τους προηγούμενους αγοραστές, προχωρούσαμε σε 500 € αύξηση της τιμής της μοτοσυκλέτας, μάλλον θα επιβαρύναμε άδικα περισσότερους καταναλωτές.

Το ανωτέρω εισαγωγικό σημείωμα το αναφέρουμε με αφορμή συγκεκριμένης ανάρτησης video στο youtube με τίτλο «Γιατί πούλησα το ZONTES και ΔΕ θα ξαναπάρω!!!!»

Θεωρούμε τον τίτλο κακόβουλο, επειδή αποτρέπει υποψήφιο αγοραστή από την επιλογή του μοντέλου, μόνο και μόνο με αναφορές στη συχνή εξέλιξη, ενώ σε κάποιους που δε θα δουν το video και μείνουν στην ανάγνωση μόνο του τίτλου, μένει η λανθασμένη αίσθηση της σύστασης/αποτροπής αγοράς του για ποιοτικούς λόγους.

310 T2

Για να γεμίσεις τη ζωή σου με adventure στιγμές

Η σειρά 310 ανανεώνεται και γίνεται περισσότερο Adventure με την έκδοση 310 Τ2.

Για το 2021 η Daytona παρουσιάζει το νέο μοντέλο της οικογένειας 310, το 310 Τ2.

Εφοδιασμένη με τροχούς 19’ εμπρός και 17’ πίσω, είναι σχεδιασμένη για όσους αγαπούν τις εξορμήσεις.

Μία εξαιρετική adventure πρόταση για τους κατόχους άδειας A2 ή αναβάτες που αναζητούν κάτι πιο ευέλικτο και άνετο στις αποδράσεις τους.

Αναβαθμισμένη πλέον, με προδιαγραφές Euro 5, το νέο μοντέλο διαθέτει σειρά κορυφαίων  προδιαγραφών.

Ο EURO 5 κινητήρας της Daytona 310 Τ2 είναι υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, με τέσσερις βαλβίδες, δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, αποδίδει 35 ίππους στις 9.500rpm και 30Nm ροπή στις 7.500rpm. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων, διαθέτει συμπλέκτη ολίσθησης και σύστημα EFI της BOSCH. Η κατανάλωση φτάνει τα 3.9 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο 19L προσφέρει αυτονομία  άνω των 480 χιλιομέτρων.

Η Daytona 310 Τ2 – όπως έχουμε συνηθίσει με τη σειρά 310 – φέρνει μαζί της τον πιο πλούσιο στάνταρντ εξοπλισμό της κατηγορίας:

 • Διπλή χαρτογράφηση eco/sport
 • Προηγμένο Keyless σύστημα
 • Led φώτα
 • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα
 • Μεγάλη ψηφιακή TFT οθόνη
 • Προστατευτικά κάγκελα
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
 • Ηλεκτρικό άνοιγμα της τάπας του ρεζερβουάρ
 • Αναδιπλούμενοι καθρέφτες
 • Σχάρα αποσκευών
 • Ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού
 • Χειριστήρια με διακριτικό κρυφό φωτισμό
 • Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και θερμοκρασίας ελαστικών (TPMS)
 • Αναβαθμισμένη διπλή θύρα φόρτισης USB σε τύπο QC 3.0 18W για υπερταχεία φόρτιση
 • Νέες μεγαλύτερες προστατευτικές χούφτες χεριών
 • Ακτινωτούς τροχούς 19”-17” με ειδική σχεδίαση για τη χρήση tubeless ελαστικών.

Χρώματα

Black

Blue

White

Τιμή:  

4.495€

Κάνε το εύκολα δικό σου με:

4 Χρόνια εγγύηση/36 μήνες άτοκα

*Εναλλακτικές προσφορές. Όροι και προϋποθέσεις στο δίκτυο συνεργατών.

TAGS