Οι cafe racer μηχανές ζουν ξανά μεγάλες δόξες στα χέρια της custom σκηνής, εκεί που ο φουτουρισμός και η επιβίωση της κατηγορίας είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Η Auto Fabrica ενσαρκώνει όλη αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία με τη δική της εκδοχή της BMW R nineT, μια μοναδική μηχανή που είπε Type 18.

Ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός δηλαδή, που κοιτά αγέρωχα το μέλλον στα μάτια αντί να καταφεύγει σε λύσεις του παρελθόντος.

Έπειτα από παραγγελία της ίδιας της BMW Motorrad για το δρώμενο Wheels and Waves στα νότια της Γαλλίας, η Auto Fabrica επέλεξε να ξεγυμνώσει την R nineT και να την ξαναχτίσει με το μίνιμαλ κατά νου.

Το τελικό σχέδιο βασίζεται μάλιστα σε εναλλάξιμα πάνελ, λοξοκοιτώντας στις γραμμές παραγωγής. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι τυχεροί θα αποκτήσουν ένα από τα αυτά τα limited edition θαυματάκια, ο σχεδιασμός αναμένεται να γνωρίσει αρκετές τροποποιήσεις πριν βγει στον δρόμο. Αν βγει στον δρόμο.

Η Auto Fabrica δήλωσε πως επηρεάστηκε πολύ από την ιστορία της BMW στον χώρο των αεροπλάνων, θέλοντας να τιμήσει τον περίφημο boxer κινητήρα.

Το τελικό προϊόν είναι μάλιστα ένα μείγμα χειροποίητων εξαρτημάτων και άλλων που τυπώθηκαν σε 3D printer, μπλέκοντας κατασκευαστικές νοοτροπίες και σχεδιαστικά ήθη…