Οι αγώνες σε Μουτζέλο και Μιζάνο είναι κάτι παραπάνω από σημαντικοί για τους Ιταλούς αναβάτες, καθώς πάντα θέλουν τη διάκριση μπροστά στο κοινό τους. Οι ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι γείτονες σε όλους τους αγώνες motorsport είναι εκπληκτική και το γεγονός αυτό… σπρώχνει τους αγωνιζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον χθεσινό αγώνα στο Μιζάνο και στις τρεις κατηγορίες, Moto GP, Moto 2 και Moto 3 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν Ιταλοί. Αλλά, ένας ντόπιος ήταν αυτός που αποτέλεσε και το «μαύρο πρόβατο» των αγώνων, καθώς έκανε μια κίνηση πέρα για πέρα αντιαθλητική. Ο λόγος για τον Ρομάνο Φενάτι…

Ο ταλαντούχος αναβάτης από το Μάρκε, τόπο καταγωγής και του Βαλεντίνο Ρόσι, είχε μια κόντρα στην πίστα με τον Στέφανο Μάντσι. Ο τελευταίος έκανε μια παράτολμη κίνηση στον Φενάτι, με αποτέλεσμα και οι δύο να βγουν εκτός πίστας και να χάσουν σημαντικές πιθανότητες διάκρισης στην κούρσα.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έκανε έξω φρενών τον Φενάτι, ο οποίος μετά από λίγους γύρους προσπέρασε στην ευθεία τον Μάντσι. Μάνο που την ώρα που οι μοτοσικλέτες τους βρίσκονταν δίπλα-δίπλα, άπλωσε το αριστερό του χέρι και πάτησε το φρένο του αντιπάλου του! Πραγματικά απίστευτό…

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να βγάλουν μαύρη σημαία στον Φενάτι και να του επιβάλουν αργότερα τιμωρία δύο αγώνων, ενώ και στον Μάντσι επιβλήθηκε ποινή έξι θέσεων για τον επόμενο αγώνα, στην Αραγονία, ως υπεύθυνος για το ατύχημα που είχαν οι δύο τους.

Η κίνηση αυτή του 22χρονου θα μπορούσε να προκαλέσει ένα σοβαρό ατύχημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παθόν, δήλωσε: «Πήγε να με σκοτώσει. Ήρθε δίπλα μου και μου έκανε μια τρελή χειρονομία. Δεν ξέρω πώς δεν έπεσε. Ευτυχώς είχα προβλέψει την κίνησή του. Δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται η αντίδρασή του».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φενάτι βγάζει στην πίστα αντιαθλητική συμπεριφορά και είναι σίγουρα ένας εκρηκτικός χαρακτήρας. Εκδιώχθηκε από την VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι, επειδή τσακώθηκε με τον Ούτσιο Σαλούτσι, τον κολλητό του «γιατρού», ενώ είχε κλωτσήσει τον Φινλανδό Νίκλας Άγιο, στα Moto 3.