Μια ασυνήθιστη αφιέρωση έκανε ο Andrea Iannone, εργοστασιακός αναβάτης της Ducati Corse με το κράνος που φορούσε στα τριήμερα δοκιμαστικά της Sepang.

Κυρίαρχη φιγούρα στο νέο του AGV είναι ο Γκάβιν ο γλάρος. Ο Γκάβιν όπως και πολλοί ακόμη γλάροι, λατρεύουν να λιάζονται στην άσφαλτο της πίστας Phillip Island στην Αυστραλία. Μόνο που δεν έχουν μάθει να ξεχωρίζουν τις συνηθισμένες μέρες από τις μέρες του αγώνα MotoGP.

Ο Γκάβιν βρέθηκε λοιπόν στον δρόμο μιας ομάδας αναβατών MotoGP που μετά την εκκίνηση πάλευαν για την πρώτη θέση. Επειδή μάλιστα βρισκόταν εκτός οπτικού πεδίου, όταν πια τον διέκρινε ο Iannone ήταν πολύ αργά για να τον αποφύγει, παρότι η στροφή (η κατηφορική Κ10) είναι από τις πιο αργές της πίστας.

Η σύγκρουση ήταν ολέθρια για τον Γκάβιν και κόστισε στον Iannone την πρωτοπορία αφού έκλεισε στιγμιαία το γκάζι, ενώ άνοιξε και μια τρύπα στο φέρινγκ της Ducati. Ο Iannone παρόλα αυτά συνέχισε και τερμάτισε 3ος.

duv02

Ήταν μια θλιβερή στιγμή για την πανίδα του Phillip Island που ο ευαίσθητος Andrea προσπαθεί να ξεπεράσει, απαθανατίζοντας τον Γκάβιν στο κράνος του, σε ένδειξη μνήμης και μετάνοιας.

Οι συγκρούσεις με γλάρους είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην αυστραλέζικη πίστα και από όσο διαβάζουμε, τα αποτελέσματά τους δεν είναι πάντα ανώδυνα για τους αναβάτες.

Το καλύτερο λοιπόν θα ήταν να εγκατασταθεί ένα σύστημα που τουλάχιστον στη διάρκεια των αγώνων να κρατά μακριά τους γλάρους. Για παράδειγμα κάτι τέτοιο χρησιμοποιείται για να προφυλάξει ευαίσθητες καλλιέργειες από «ιπτάμενους επιδρομείς» με χρήση drones – τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα.

duv

Θανάσης Χούντρας