Ο Σπύρος αποφάσισε να πάει στο First Dates, όχι για να βρει τον έρωτα, αλλά για να βρει έναν καλό άνθρωπο. Δυσκολεύεται με τις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως δεν συμβιβάζεται. Μετά από προτροπή της Ζενεβιέβ Μαζαρί να κάνει… δεήσεις, μίλησε στο σύμπαν και ζήτησε να έρθει στον δρόμο του η γυναίκα που ονειρεύεται. Οι ευχές του δεν εισακούστηκαν.

Ήπιε το πρώτο του ποτάκι στο μπαρ και από ότι φαίνεται ήθελε να συνεχίσει να τα πίνει και από τη στιγμή που είδε την Έλενα. Τα αισθήματα δεν χρειάστηκε πολύ για να αποδειχτούν αμοιβαία.

Η 22χρονη Έλενα με καταγωγή από την Πρέβεζα, πήγε στο ριάλιτι αγάπης του Star Channel και ήλπιζε να βρει ένα πιο «ζωηρό» αγόρι. Αυτή τη στιγμή ζει στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στην σχολή Εμπορικού Ναυτικού. Ψάχνει ένα άνδρα με χιούμορ, να της μιλάει όταν βγαίνουν και όχι μόνο να την κοιτάει ή να είναι με ένα κινητό στο χέρι και να της προτείνει κάποια πράγματα να κάνουν μαζί ώστε να γνωριστούν καλύτερα.

Περιέγραψε δηλαδή ότι δεν είναι ο Σπύρος. Κατάλαβε γρήγορα πως δεν είναι ο άνδρας που αναζητούσε γιατί είναι αρκετά ήπιων τόνων, ασχολιόταν συνέχεια με το κινητό του και υπήρξε αγενής μαζί της.

Στα αρνητικά της στοιχεία η Έλενα δήλωσε την νευρικότητα και τον εγωισμό και είπε χαρακτηριστικά πως αν δεν γίνει αυτό που θέλει θα σπάσει τα νεύρα του άλλου. Στα θετικά είπε την ευγένεια, πως είναι ευαίσθητη και πρόσχαρη σαν άνθρωπος.

«Λέω αποκλείεται να είναι αυτή. Δεν είναι του γούστου μου» ήταν η ατάκα του 26χρονου όταν την είδε.

Ο Σπύρος με το… καλημέρα είπε στην Έλενα ότι δείχνει πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της και εκεί χτύπησε το πρώτο… καμπανάκι. Η 22χρονη μάλιστα θυμήθηκε τα χειρότερα σχόλια που έχει δεχτεί στα ραντεβού της. Αυτά είχαν να κάνουν με το στήθος της, ενώ πρόσθεσε πως την έχουν πει και βυτιοφόρο κάτι σαν μπουλντόζα.

Μιλώντας στο cue, η Έλενα ρώτησε το όνομα του άνδρα πού ήταν πίσω από την κάμερα για την συνέντευξη. «Μιχάλης» της είπε και για να δείξει πόσο είχε βαρεθεί με το ραντεβού της του είπε: «Δεν βγαίνουμε μαζί; Ποιο ωραία θα περάσουμε. Δεν θέλω να το ξαναζήσω ποτέ. Πραγματικά δεν θέλω να ξαναγνωρίσω τον ίδιο άνθρωπο. Είχα να το ζήσω χρόνια αυτό το πράγμα, να γνωρίσω τόσο ξενέρωτο άνθρωπο και αγενή. Τι άνδρες υπάρχουν στον κόσμο; Τι ραντεβού να βγω εγώ μετά;».

Η 22χρονη Έλενα είπε κάποια στιγμή στον Σπύρο πως θα πήγαινε στην τουαλέτα και όταν γύρισε τον ρώτησε: «Σε έστησα πολύ;» για να της αποκριθεί ο 26χρονος από την Ελασσόνα. «Λίγο. Γενικά στήνεις έτσι τα ραντεβού σου γιατί και πριν άργησες να ‘ρθεις».

Το μάτι της Έλενας… γύρισε με την απάντησή του. «Ξίνισα, αλλά είπα να κρατηθώ. Ας πει τα δικά του και εγώ θα τον βρίζω. Γι’ αυτό δεν έχει κρατήσει σχέση αυτό το παιδί μακροχρόνια. Ποια θα τον αντέξει; Αντί να μιλήσει, να πει κάτι το ενδιαφέρον είπε “θέλω να φάω”».

Το ραντεβού τελείωσε και ο Σπύρος έκανε… θεαματική έξοδο. Πήρε… το ποτό του για το δρόμο και έφυγε, με την Έλενα να τον ακολουθεί από πίσω σαν την άδικη κατάρα.

Το ποτήρι είχε ξεχειλίσει.

Στη σχετική ερώτηση που δέχτηκε, η Έλενα τα είπε μπροστά του χωρίς να μασάει τα λόγια της. Εξήγησε ότι δε θα έβγαινε ξανά δεύτερο ραντεβού με το Σπύρο, καθώς εστίαζε την προσοχή του στο κινητό του και επίσης δεν τη συνόδευσε στην έξοδο από το μαγαζί. «Άνοιξες την πόρτα και έφυγες πήρες το ποτό σου και με παράτησες. Δεν το κάνουν αυτό σε μια γυναίκα πόσο μάλλον στο πρώτο ραντεβού».

Ο Σπύρος δικαιολογήθηκε ότι ήταν κουρασμένος, δεν έπεισε κανέναν και στο τέλος χωρίς να… κουράζει επιπλέον τον εαυτό του κατέληξε στο ότι «αυτός είμαι και σε όποια αρέσει».