Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Βίκυ Σταυροπούλου στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον δημοσιογράφο, Άρη Καβατζίκη την Τετάρτη (14/6). Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις επώδυνες απώλειες, τις αποφάσεις ζωής, τα βράδια αγωνίας και τις ενοχές απέναντι στην κόρη της, Δανάη Μπάρκα. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως υπήρχε η σκέψη στο μυαλό να διακόψει την κύηση λόγω της πολύ μικρής της ηλικίας.

«Η μεγαλύτερη δυσκολία για μένα ήταν το μεγάλωμα της Δανάης, οι στιγμές που έχασα από την παιδική της ηλικία. Το πιο συγκινητικό και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι ότι η Δανάη έγινε ένα γλυκό παιδί, που με στήριξε και έκανε τα πάντα για να μου πάρει τις ενοχές. Συνειδητοποιώ ότι αφού το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι το παιδί μου, πως γίνεται να μην το σκεφτόμουν τότε; Όπως λέει και η Δανάη, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Κέρδισα πράγματα και την ευχαριστώ πολύ».

Στη συνέχεια ανέφερε πως στο τέλος έγινε η μαμά της, καθώς έπιασε τον εαυτό της να κάνει πράγματα στο παιδί της που την ενοχλούσαν όταν τα έκανε η μητέρα της.

«Η Δανάη στο λύκειο με είχε αποθηκευμένη στο κινητό της ως όχι πάλι Θεέ μου!”. Είχα σχέση με τον μπαμπά της Δανάης, που όπως έχω ξαναπεί ήταν και είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, έμεινα έγκυος και σκεφτόμουν ότι, επειδή ακριβώς ήμουν πολύ μικρή, δεν θα ήταν η σωστή απόφαση να συνεχίσω την κύηση. Όμως χάθηκε ο παππούς μου και, επειδή είχα πάθει κατάθλιψη έφαγα μια φλασιά ότι για να με κρατήσει ο Θεός σε μια ισορροπία πήρε τον παππού μου, που ήταν για μένα τότε ότι αγαπούσα περισσότερο, και μου έστειλε στα σπλάχνα μου μια καινούργια ζωή», είπε.

Όσον αφορά στις δυσκολίες που έχει βιώσει η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε: «Λύγισα όταν μετά το χωρισμό μου μέναμε με τη Δανάη σε ένα μικρό σπίτι, εγώ φοιτήτρια, χωρίς χρήματα, με την αγωνία της ευθύνης να διαμορφώσω έναν άνθρωπο. Υπήρχαν πολλά βράδια που έκλαιγα και έλεγα “Θεέ μου, δώσε μου δύναμη να τα καταφέρω” και μέχρι να στεγνώσουν τα δάκρυα έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά».

Συγκινεί για την απώλεια του αδελφού της – «Ήταν αλκοολικός – Ήταν ένοχο μυστικό της οικογένειας»

Μέσα σε όλα, η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στις δύσκολη διαχείριση της απώλειας των αγαπημένων της προσώπων δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της για τον πρόωρο χαμό του αδελφού της.

«Στις απώλειες που βίωσα, το μόνο που με ησυχάζει είναι ότι έκανα τα πάντα για να μη συμβούν. Προσπάθησα να είναι η δύση των ανθρώπων μου γεμάτη αγάπη. Τώρα μπορώ να πω στον εαυτό μου πως αυτό το έκανα. Πάντα όμως αισθάνομαι ότι “ρε παιδί μου, μήπως μπορούσα να κάνω κάτι ακόμα;”. Μήπως; Ώσπου συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι Θεός. Το θέμα του αδελφού μου ήταν πάρα πολύ επώδυνο, ήταν αλκοολικός. Ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και αδύναμος γιατί δεν κατάφερε να το νικήσει και αυτό ήταν ένα ένοχο μυστικό της οικογένειας. Μια ήττα μου είναι ότι εγώ δεν τα κατάφερα. Αλλά δεν τα κατάφερα γιατί δεν ήθελε ο ίδιος», ανέφερε αρχικά η Βίκυ Σταυροπούλου.

«Δηλαδή όταν πήγαμε σε έναν γιατρό ειδικό και του είπε “γιατί είσαι εδώ;”, του απάντησε πως “είμαι για την Βίκυ”. Έτσι δεν καταφέρνουμε πράγματα στη ζωή, για τους άλλους. Καταφέρνουμε μόνο αν το θέλουμε εμείς μέσα μας. Και είναι ωραίο να μην έχουμε ένοχα μυστικά» κατέληξε με δάκρυα στα μάτια.