Μετά την Κρήτη, η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας επέστρεψαν στο πλατό του MasterChef έχοντας υποβληθεί σε δύο απαιτητικές δοκιμασίες, από τις οποίες συγκέντρωσαν τους πρώτους βαθμούς τους.

Οι δύο βαθμολογίες είναι σφραγισμένες και θα ανακοινωθούν την ημέρα της ανάδειξης του νικητή ή της νικήτριας αυτή την Τετάρτη (14/6).

Ο τελικός του MasterChef 2023 συνεχίστηκε και τη Δευτέρα (12/6) και η 3η μέρα επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη στους δύο φιναλίστ. Η δοκιμασία είχε ομαδικό χαρακτήρα καθώς Μαρία Λαζαρίδου, Γιώργος Πορφύρης, Αλέξανδρος Αντωνελάκης και Άγγελος Τσιγκάκος επέστρεψαν για να μαγειρέψουν μαζί τους.

Όπως ανακοίνωσαν οι κριτές, οι παλιοί διαγωνιζόμενοι θα χωρίζονταν σε δύο ομάδες μαζί με τους φιναλίστ.

Οι ομάδες διαμορφώθηκαν ως εξής:

H Μαρία Μπέη διάλεξε Άγγελο, Πορφύρη ενώ ο Νίκος επέλεξε τον Αλέξανδρο και τη Μαρία Λ.

Ζητούμενο ήταν ένα μενού τριών πιάτων, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν 135 λεπτά αλλά με μία διαφοροποίηση. Στο τέλος κάθε 45λεπτου έπρεπε να έχουν έτοιμο το πιάτο από κάθε κατηγορία.

Στη συνέχεια, από κοινού οι αρχηγοί των ομάδων και φιναλίστ του διαγωνισμού μαγειρικής έπρεπε να διαλέξουν τα υλικά, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στη δοκιμασία τους.

Ανάμεσα σε 18 υλικά οι δύο φιναλίστ θα έπρεπε να συμφωνήσουν ποια θα χρησιμοποιούσαν. Και εκεί δόθηκε πάλη, με τους δυο τους να δίνουν… μάχη.

Άγγελος και Πορφύρης το έριξαν στο χιούμορ για να διαχειριστούν την cringy κατάσταση που έμπλεξαν αφού κανείς από τους δύο δεν ήταν πρόθυμος για υποχωρήσεις.

«Αμήχανο όλο, έχω κριντζάρει πάρα πολύ περιμένω κάποιος να βρει τη λύση γιατί δεν θα ξεκινήσουμε σήμερα» σχολίασε on camera ο Πορφύρης.

Το καλύτερο, οι κριτές το άφησαν για το τέλος. Ανακοίνωσαν ότι οι δύο βοηθοί του νικητή φιναλίστ σε αυτή τη δοκιμασία θα λάβουν από 5.000 ευρώ ο καθένας!

Την ίδια ώρα στο Twitter οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ασχολούνταν με το… φάσιο άικο του διαγωνισμού μαγειρικής. Κι αυτός δεν είναι άλλο από τον Σωτήρη Κοντιζά που για μια ακόμη φορά προκάλεσε πληθώρα σχολίων με την στιλιστική επιλογή του.

Το σακάκι που φορούσε ο κριτής στο επεισόδιο έμοιαζε με… ρόμπα και σε αρκετούς θύμισε ένδυμα από την γκαρνταρόμπα του Ζάχου Χατζηφωτίου. «Άλλη μια εμφάνιση με ρούχα από την γκαρνταρόμπα του Ζάχου Χατζηφωτίου για τον σένσει Κοντιζά. Σήμερα με την ρομπ ντε σαμπρ του μακαρίτη!», «Καλησπέρα και καλή βραδιά με το φάσιο άικο εδώ», «Οταν χτυπάει το κουδούνι και βάζεις βιαστικά μια ρόμπα πάνω σου και ανοίγεις την πόρτα», είναι μερικά από αυτά.