Οι top 6 του MasterChef 2023 μετά τη διήμερη ομαδική δοκιμασία έφτασαν στο τελευταίο συμβούλιο για να μάθουν στο επεισόδιο της Δευτέρας (22/5) τα αποτελέσματα από τους τρεις κριτές. Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασαν τα αρνητικά αλλά και τα θετικά πιάτα και των δυο ομάδων.

Οι κριτές αποφάσισαν να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό τρόπο βαθμολογίας, βάζοντας και δεκαδικούς αριθμούς.

Οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούσαν να κάνουν τις απαραίτητες προσθέσεις αλλά και υπολογισμούς για να δουν ποιος θα νικήσει και ποιος όχι.

Όπως ήταν φυσικό, τα εγκεφαλικά τους κύτταρα οριακά κάηκαν. Οι Μπλε συγκέντρωσαν 112 βαθμούς και η κόκκινη ομάδα 109.

Νίκος Τράκας, Μαρία Μπέη και Αλέξανδρος είναι στους top 5 του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής. Από την άλλη Γιώργος Πορφύρης, Άγγελος και Μαρία Λαζαρίδου τέθηκαν σε δοκιμασία αποχώρησης.

Φορώντας τις μαύρες τους ποδιές στάθηκαν μπροστά από τους κριτές και περίμεναν να ανοίξουν οι μαύρες καμπάνες για να δουν τα πιάτα αντιγραφής.

Ο διακεκριμένος σεφ Γιώργος Δόσπρας, είχε ετοιμάσει ένα πιάτο υψηλής τεχνικής δυσκολίας. «Αρνί με Κανελόνι Μελιτζάνας».

Αποχώρηση με πολλά δάκρυα στο MasterChef 2023: Δεν μπήκε στην τελική 5άδα

Ο Άγγελος κατάφερε να συγκεντρώσει 34 βαθμούς και ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στον εξώστη.

Γιώργος Πορφύρης και Μαρία Λαζαρίδου παρέμειναν κάτω και περίμεναν τα αποτελέσματα. Αυτός που πήρε το πέμπτο και τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς ήταν ο Γιώργος ο οποίος συγκέντρωσε 24 βαθμούς, ενώ η Μαρία 22 και έτσι αποχώρησε.

«Η δεύτερή μου φορά στο MasterChef ήταν η καλύτερη γιατί ήμουν πιο έτοιμη να τη ζήσω. Φεύγω πιο χορτασμένη. Αισθάνομαι μια ανακούφιση αλλά και μια λύπη που φεύγω, ήθελα λίγο ακόμα. Φεύγω πολύ ευχαριστημένη. Τα πάντα θα μου λείψουν από εδώ. Για μένα η τελική τριάδα είναι η Μπέη, ο Πορφύρης και ο Τράκας. Όλη μέρα προετοιμάζομαι, είπα ότι δεν θα κλάψω, αλλά που…», είπε η Μαρία με δάκρυα στα μάτια.

Έτσι η τελική 5άδα του φετινού διαγωνισμού αποτελείται από τους Γιώργο Πορφύρη, Μαρία Μπέη, Νίκο Τράκα, Άγγελο και Αλέξανδρο.