Δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί καλά καλά η ανασύνθεση των ομάδων στο Survivor All Star και μία τεράστια ανατροπή έσκασε σαν βόμβα αφήνοντας τους πάντες «κάγκελο».

Λόγω παραβίασης των κανονισμών ο Γιωρίκας Πιλίδης και ο Ηλίας Γκότσης βρέθηκαν υπόλογοι στην παραγωγή όπως ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Λιανό στο συμβούλιο του νησιού. Ηλίας και Γιωρίκας δεν έλαβαν μέρος στον δεύτερο αγώνα ασυλίας, με την κατάσταση να ερευνάται ανακοίνωσε πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιώργος Λιανός. Το βράδυ όλα είχαν ξεκαθαρίσει και οι αποφάσεις είχαν παρθεί.

«Έρχομαι σε μια θέση που για μένα προσωπικά είναι λίγο άβολη να συζητήσω τα αυτονόητα μαζί σας. Φαντάζομαι και εσείς έχετε την έννοια της δικαιοσύνης πολύ ψηλά στις ηθικές σας αξίες. Το Survivor είναι ένα δίκαιο παιχνίδι, αυτό προσπαθούμε όλοι και για το δικό μας καλό αλλά κυρίως για το δικό μας. Όλοι θέλετε να φτάσετε στη νίκη και η νίκη μπορεί να έρθει μέσα από αντίξοες συνθήκες και για το κορμί σας και για τη ψυχή σας« ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λιανός και συνέχισε:

«Οι δύο παίκτες παραβίασαν βασικούς κανόνες. Κάθε περίπτωση είναι σημαντική. Ο Γιωρίκας Πιλίδης παρέβη τον κανόνα της επικοινωνίας, είχε επικοινωνία με την Ελλάδα, βρήκαμε το κινητό και τον αριθμό που καλούσε. Ο Ηλίας Γκότσης κατ΄εξακολούθηση και συστηματικά βρήκε τρόπο σε συνεννόηση με ντόπιους να έχει τροφή στο Survivor. Άλλος ένας κι απαραβίαστος κανόνας του παιχνιδιού. Και για αυτήν την περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις.Έχοντας πλέον όλα τα δεδομένα στα χέρια μας καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση. Θα σας ανακοινώσω την απόφαση της παραγωγής. Η απόφαση της παραγωγής είναι ότι ο Γιωρίκας Πιλίδης και ο Ηλίας Γκότσης αποβάλλονται από το Survivor All Star» ανακοίνωσε ο παρουσιαστής, αφήνοντας τους παίκτες άφωνους με τις καταιγιστικές εξελίξεις.