Ο Αντώνης Κανάκης το βράδυ της Πέμπτης (26/1) βρέθηκε καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Αντ1, σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις και μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Έχω δεχθεί παρεμβάσεις, πολιτικοί με είχαν πάρει και απευθείας τηλέφωνο».

Το πρωί της Παρασκευής (27/01), το συγκεκριμένο απόσπασμα «έπαιξε» και στο «Πρωινό» του Ant1 με τον Γιώργο Λιάγκα να τοποθετείται και να απορεί που ο Αντώνης Κανάκης δεν περίμενε ότι θα δεχθεί παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα.

Αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Πιστεύω ότι δεν ήξερε για τον Παναγιωτόπουλο, δεν το λέω ξεκάθαρα αυτό, δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό τους, πιστεύω δεν ήξερε για τον Παναγιωτόπουλο. Από εκεί και πέρα, μια εκπομπή που κάνει καθημερινά κριτική είτε στην κυβέρνηση που λέγεται ΝΔ είτε στην κυβέρνηση που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ -γιατί πραγματικά κάνουν κριτική σε όλους– όταν έχεις πει για την κυβέρνηση κάποια στιγμή ότι πρέπει να προσέχουμε ποιους βάζουμε δίπλα μας, το ξέρεις όταν σου τυχαίνει κι εσένα ο άλλος εκείνη την ώρα θα το εκμεταλλευτεί πολιτικά».

Στην συνέχεια, ο παρουσιαστής του Ant1 τόνισε: «Από τη στιγμή που κρίνεις την πολιτική, γίνεσαι κι εσύ μέρος της. Δεν είναι πολιτική εκπομπή αλλά κάνει οβιδιακή σάτιρα ο Αντώνης Κανάκης κι έχει τεράστια διείσδυση στον κόσμο, άρα ο Χ Γεωργιάδης θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Απορώ με τον Κανάκη που δεν περίμενε ότι θα δεχτεί επίθεση από την κυβέρνηση, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση εκείνη τη στιγμή».