Η Φωτεινή Βελεσιώτου μίλησε (και τραγούδησε), στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στούντιο 4», όπου ήταν καλεσμένη την Τετάρτη (7/12) – για τα σχολικά και φοιτητικά της χρόνια, την καριέρα στη μουσική και την αγάπη που είχε από μικρή για τον αθλητισμό.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια είχε πολλά να πει κυρίως με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο καθότι Καρδιτσιώτες.

«Όταν ακούω τη φωνή μου στο ραδιόφωνο αλλάζω σταθμό, ντρέπομαι» είπε η ερμηνεύτρια με την ιδιαίτερη φωνή.

Έτσι σύντομα η συζήτηση πήγε στο φαγητό.

Όπως εξήγησε, το αγαπημένο της φαγητό είναι αρνάκι φρικασέ καθώς στην Καρδίτσα μόνο το αρνίσιο θεωρείται κρέας. «Αν πας στον χασάπη και ζητήσεις κιμά μοσχαρίσιο θα σε ρωτήσει “έχετε άρρωστο;”» είπε με χιούμορ.

«Εγώ είμαι του… αρρώστου. Μπορώ να ζήσω με λουκάνικα και πίτες» της είπε ο παρουσιαστής.

«Ζήσε εσύ με αυτά και εγώ με αρνί. Δεν πειράζει για τη χοληστερίνη, παίρνω χάπι» του είπε αφοπλιστικά.

Στη συνέχεια η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε για την προσωπική της ζωή, τους έρωτες στην εφηβεία, την αγάπη της για το μπάσκετ και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στις οποίες αγωνίστηκε, την εποχή που ταυτόχρονα ήταν και δασκάλα και διηγήθηκε μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

«Όταν πήγα στη Θεσσαλονίκη για σπουδές άρχισε να με απασχολεί ο έρωτας. Μέχρι τα 18 τίποτα, ήμουν ντουβάρι, τα αγόρια τα έδερνα. Έπαιζα ποδόσφαιρο, δεν με ενδιέφεραν αυτά» ξεκαθάρισε πρωτίστως.

Για να αποκαλύψει μετέπειτα: «Πρώτη φορά έπιασα μπάλα μπάσκετ στην πέμπτη Γυμνασίου, εξατάξιο ήταν τότε. Ήμουν απ’ τις πρώτες που έπαιξα μπάσκετ στην Καρδίτσα. Κάναμε μία ψιλοομαδούλα και παίζαμε με άλλα σχολεία» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Στη Θεσσαλονίκη μετά έπαιξα σε τρεις ομάδες. Στο Μελιτέα, την ομάδα του Παπαφείου, στην Αρμενική με τη Βούλα την Πατουλίδου, από 16 χρονών την ξέρω, και μετά στον Μακεδονικό» και στη συνέχεια ανέφερε:

«Πάρα πολύ ωραία χρόνια. Ήμουν δασκάλα στο σχολείο, γύριζα, πετούσα τα πράγματά μου, φόρμες, άιντε για προπόνηση, για αγώνα. Θα ακύρωνα και τον γάμο μου, για να μην χάσω τον αγώνα, την ίδια ώρα με τον γάμο μου μού έβαλαν αγώνα. Άλλαξε το πρόγραμμα αλλά με συγκράτησε ο άντρας μου» αποκάλυψε με χιούμορ η ερμηνεύτρια.

«Μετά τον αγώνα ήρθε όλη η ομάδα στον γάμο με τις φόρμες και μου έκανε αψίδα με τις μπάλες. Κι εγώ παρατάω τον Θανάση, τον πρώην άντρα μου, και κάνω ντρίμπλα μπροστά στον παπά» είπε ακόμα.

«Τραγουδούσα καθιστή και κοιτούσα το πάτωμα»

Για την περίοδο της επιτυχίας του τραγουδιού «Μέλισσες» και τη συνεργασία με τον Γιώργο Καζαντζή η κ. Βελεσιώτου είπε «Ήμουνα Θεσσαλονίκη τότε, ήδη τραγουδούσα. Από το ’83 μέχρι το 2007 είχα στην πλάτη μου περίπου 20 χρόνια τραγουδιού και άρχισα να κάνω και συναυλίες με τον Γιώργο τον Καζαντζή. Είναι ο άνθρωπος που με σήκωσε από την καρέκλα γιατί στα ταβερνάκια τραγουδούσα καθιστή, και μάλιστα πολύ καθιστή και (τα μάτια) πάτωμα. Εκεί να μη χάσω τα πλακάκια. Ο Γιώργος λοιπόν ευθύνεται για το όρθιο του πράγματος».

«Δεν ήρθα στην Αθήνα για την καριέρα»

Σχολιάζοντας το γιατί επέλεξε να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσει στην Αθήνα, η κ. Βελεσιώτου είπε πως «Στην Αθήνα με έφερε ένας έρωτας, δεν ήρθα λόγω καριέρας, έτσι τα έφερε η ζωή. Με ενδιαφέρει να είμαι καλά, να έχω κοντά μου φωτισμένους και καλόψυχους ανθρώπους και καλοπροαίρετους, χωρίς δεύτερες σκέψεις», κατέληξε η Φωτεινή Βελεσιώτου.