Στην παρέα του «The 2Night Show» της Πέμπτης (10/11), καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Πρόδρομος Τοσουνίδης. Ο αγαπημένος ηθοποιός μοιράστηκε χαρακτηριστικές στιγμές από τη ζωή του, αλλά και από τη μεγάλη επιτυχία του ως Κρίστο στη σειρά «Μαρία, η άσχημη», ενώ περιέγραψε τα 14 χρόνια «αποχής» από την τηλεόραση.

Γιατί ο ρόλος του «σχεδιαστή με τη βεντάλια», τον «στοιχειώνει» μέχρι σήμερα;

«Ακόμη και σήμερα, μετά από 14 χρόνια, με φωνάζουν “Κρίστο” ή ο σχεδιαστής με τη βεντάλια. Αυτός ο ρόλος αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Την έβλεπαν από καθηγητές Πανεπιστημίου μέχρι μικρά παιδιά. Και το βλέπουν ακόμη και σήμερα στις επαναλήψεις. Τα χρόνια που έλειπα από την τηλεόραση υπήρχε και η κρίση, οπότε δεν γινόντουσαν δουλειές. Δεν θα πάρω εύκολα τηλέφωνο για να ζητήσω δουλειά και δεν θέλω να φέρω τον άλλον σε δύσκολη θέση. Μπορεί να μην με θέλει. Πέρασα ένα στάδιο που ό,τι έβλεπα στην τηλεόραση στεναχωριόμουν που δεν το ζηλεύω. Υπήρχαν πράγματα που ήταν χάλια».

Για ποιο λόγο οι γονείς του, όταν ήταν μικρός τον αποκαλούσαν «εξορκιστή»;

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη σχέση με τους γονείς του, την στιγμή που αγάπησε περισσότερο τον πατέρα του καθώς και τα παιδικά του χρόνια στα οποία και υπήρξε ιδιαίτερα ανήσυχος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με τον μπαμπά μου είχαμε πάντα μια σχέση που τσακωνόμασταν κλπ. Όταν είδα την παράσταση «Ο Εμποράκος» του Άρθρους Μίλερ με τον Κώστα Καζάκο αγάπησα τον πατέρα μου. Στην παράσταση αυτήν. Του το είπα αν και εκείνος μου είπε “καλά, καλά, αργότερα”. Τώρα του το είπα ξανά γιατί ο πατέρας μου έχει πάθει εγκεφαλικό και μπορώ να του λέω ό,τι θέλω γιατί δεν μου απαντάει, δεν μιλάει. Οπότε του λέω, “μπαμπά στεναχωριέσαι που δεν μιλάς;” και συνεχίζω “μην μιλάς, πολλά μας είπες τόσο καιρό! Τώρα θα λέω εγώ”. Θέλω να πω όμως ότι εκεί αγάπησα τον πατέρα μου» είπε και συνέχισε:

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η μητέρα μου ήταν μια γυναίκα της εκκλησίας, είχε τις αρχές από τους γονείς της και όχι μορφωμένη οπότε στο σχολείο με βοηθούσε μέχρι ένα σημείο. Άρα λοιπόν όλα τα θέματα και τα προβλήματα της εφηβείας δεν ήταν σε θέση να τα κατανοήσουν. Δεν ήταν οι γονείς να συζητήσουν και να καταλάβουν ακριβώς πολλές ανάγκες όπως είναι οι σημερινοί γονείς. Βέβαια αυτό δεν τους κάνει κακούς γονείς. Τους κάνει υπέροχους γονείς γιατί αυτό που ήταν το κυρίαρχο πράγμα στο σπίτι μας ήταν η αγάπη» υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Πήρα και παίρνω αγάπη από τους γονείς μου. Είμαι πάρα πολύ τυχερός, πήρα πάρα πολλή αγάπη από τους γονείς μου αν και τους ταλαιπώρησα πάρα πολύ σαν παιδί. Ήμουν ο μικρός εξορκιστής και δεν ικανοποιούμουν με τίποτα. Δεν ήμουν παιδί, ήμουν διάολος. Ηρέμησα μεγαλώνοντας μέσα από το θέατρο, με τα κείμενα και με τις παραστάσεις. Το θέατρο με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

Πόσες φορές βίωσε «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά και ασυνέπεια, σε προτάσεις συνεργασίας;

«Είχα κλείσει μια συμφωνία για παρουσίαση εκπομπής, περίμενα την πρόβα του ενδυματολόγου αλλά δεν έγινε ποτέ. Είδα άλλον στην θέση μου. Μετά ήμουν έτοιμος να κλείσω διαφημιστικό και τότε αρχίζουν οι επαναλήψεις της “Μαρίας της άσχημης” και το έχασα. Ήθελαν άνθρωπο που δεν ήταν γνωστός για να πείσω για το προϊόν που ήθελαν».

Ο Πρόδρομος Τοσουνίδης συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Η τρελή του Σαγιό», ενώ η συνάδελφός του, Ευαγγελία Μουμούρη τον «βοήθησε» να επιστρέψει και πάλι στην τηλεόραση, με τη σειρά «Τρία Μίλια».