Σε ιδιαίτερα οξείς τόνους κινήθηκε η σημερινή συνέντευξη του γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη στον Real Fm και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, με τους δύο άνδρες να ανεβάζουν τους τόνους κατά τη διάρκεια του σχολιασμού της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Ο κ. Χατζηνικολάου παρατήρησε πως ο κ. Βαρουφάκης «δεν βρήκε τίποτα καλό να πει για τον Έλληνα πρωθυπουργό» και την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως ο κ. Τζο Μπάιντεν επεσήμανε πως δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο Κυπριακό με τον οριστικό διαμελισμό της νήσου, όπως επιθυμεί η Τουρκία.

Σε αυτό το σημείο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αντέτεινε στον δημοσιογράφο πως «εάν ήσασταν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα λέγατε κάτι διαφορετικό», με τον ραδιοφωνικό παραγωγό να απειλεί ότι «δεν θα συνεχίσει άλλο τη συζήτηση μαζί του», καθώς αυτό που ειπώθηκε τον πρόσβαλε. «Τις εξυπνάδες αυτές όχι σε μένα. Έχω 40 χρόνια στο επάγγελμα, ντροπή», του απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τον Βαρουφάκη να του λέει να ηρεμήσει γιατί έχει χάσει τον έλεγχο.

Ακολούθως ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε το χθεσινό περιστατικό στις ΗΠΑ και την απάντηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, με τον κ. Χατζηνικολάου να παραδέχεται πως η απάντηση που δόθηκε ήταν όντως «κάκιστη».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα με τις στιγμές έντασης, εδώ: