Ο Κώστας Κωστόπουλος μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενημέρωσε τους θαυμαστές του «Σασμού» πως παραιτείται από την σειρά. Ο Κώστας Κωστόπουλος του «Σασμού», με το κείμενο που δημοσίευσε ανέφερε πως γνωρίζει την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου η οποία κατήγγειλε πως έχει πέσει θύμα βιασμού από σκηνοθέτη.

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό» έγραψε αρχικά ο σκηνοθέτης του «Σασμού» και πρόσθεσε: «Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την “καταγγελία” της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση».

«Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησής μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο σκηνοθέτης και κατέληξε πως: «Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

Ο όρος στο συμβόλαιο του με τον «Σασμό»

Ο Βαγγέλης Περρής, το πρωί της Παρασκευής (06/05), μέσα από τον «αέρα» του «Πρωινού» αναφέρθηκε στον όρο που είχε στο συμβόλαιό του ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος με την σειρά «Σασμός».

«Τα συμβόλαια που υπογράφουν οι παράγοντες των μεγάλων παραγωγών που επενδύουν τα κανάλια, πλέον, δεν είναι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι πέρυσι. Έχει μεσολαβήσει το κίνημα #metoo και μπαίνει ο όρος ότι σε περίπτωση που εμπλακεί το όνομα, μέχρι η υπόθεση να διαλευκανθεί, όποιος είναι σχετικός με την καταγγελία δεν μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με κανάλι ή εταιρεία παραγωγής. Ένα τέτοιο συμβόλαιο έχει υπογραφεί. Ήταν παραίτηση πριν μπει σε εφαρμογή ο όρος που έχει υπογράψει», είπε ο Βαγγέλης Περρής.