Οι υποψήφιοι μάγειρες, εμφανίστηκαν γι’ άλλη μια φορά στο πλατό του MasterChef. Αυτή τη φορά, οι περισσότεροι ανέβηκαν στον εξώστη αφού ήταν ασφαλείς και από εκεί θα παρακολουθούσαν τους τρεις συμπαίκτες τους να δίνουν τη δική τους μαγειρική μάχη για να παραμείνουν στο διαγωνισμό. H Ελισάβετ Κοντοκώστα, η Βασιλική Δροσάτου και ο Μάριος Λιόλιος είχαν τις λιγότερο καλές προσπάθειες και κλήθηκαν να διαγωνιστούν για να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δοκιμασία, οι τρεις κριτές του MasterChef, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησαν την Καλλιόπη αν θέλει να χρησιμοποιήσει την κάρτα ασυλίας της για να σώσει κάποιον παίκτη. Εκείνη απάντησε αρνητικά και η δοκιμασία ξεκίνησε.

Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό πιάτο και συγκεκριμένα λαυράκι μαριναρισμένο σε pisco με πικάντικη σάλτσα αγουρίδας.

Σε τρελά κέφια Κουτσόπουλος – Κοντιζάς

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια έχουν πάρει «φωτιά» ενώ η αγωνία και η ένταση είχε «χτυπήσει» κόκκινο κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας. Η Ελισάβετ έτρεχε για να προλάβει να ετοιμάσει τις παρασκευές στο πιάτο της έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της στον διαγωνισμό μαγειρικής. Ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πλησίασαν το πάγκο της για να δουν πώς τα πήγαινε η παίκτρια με τις παρασκευές της.

Η παίκτρια βρισκόταν σε πανικό και έτρεχε πάνω κάτω στην κουζίνα και οι δυο κριτές δεν έχασαν την ευκαιρία να την πειράξουν για το στυλ που το έκανε προσφέροντας γέλιο σε όλους.