Στο επεισόδιο του MasterChef 2022 της Παρασκευής (18/2), η πιο δύσκολη, ίσως, μέρα της εβδομάδας έφτασε για τα μέλη της κόκκινης ομάδας, που κλήθηκαν να υποδείξουν τα δύο μέλη, που θεώρησαν ότι απέδωσαν λιγότερο στην ομαδική δοκιμασία.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος δεν μπορούσαν να ψηφιστούν, αφού φορούσαν τη λευκή ποδιά της ασυλίας, καθώς και ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος, αφού στο συμβούλιο υπέδειξε τον εαυτό του ως πρώτο υποψήφιο για αποχώρηση, αναλαμβάνοντας ως αρχηγός την ευθύνη της ήττας.

Όλοι τέθηκαν προ των ευθυνών τους και η ψηφοφορία εκτυλίχθηκε σε έντονο κλίμα. Κάποιοι ανέλαβαν το βάρος των αστοχιών τους και δεν φοβήθηκαν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, άλλοι πάλι επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής, μη θέλοντας να επιβαρύνουν περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Τα… γαλλικά του Γρηγόρη

Τα «γαλλικά» του Γρηγόρη πήγαν σύννεφο στο τελευταίο επεισόδιο του MasterChef καθώς ένιωσε ότι αδικήθηκε από το team του μετά την ομαδική δοκιμασία.

Τον ενόχλησε δε, που βγήκαν όλα στη φόρα ενώπιον των αντιπάλων και έτσι στο κιου άρχισε «κονσέρτο» άνευ προηγουμένου…

«Ό,τι γινόταν, θα ήθελα να μείνει μέσα στην ομάδα μου και δεν έγινε. Πολλά πράγματα μπορεί να τα έχουν ακούσει οι αντίπαλοι και μπορεί να πατήσουν πάνω σε αυτά. Έρχομαι εδώ σε σώζω γιατί δεν θέλω να εκτεθεί κανένας κι εσύ έρχεσαι και μου λες π…ς. Ε στα αρ…α μου τι θες να κάνω τώρα; Να βγω και να πω ότι την έβαλα τη μ…α μέσα; Δεν το κάνω!».

Η ψηφοφορία

Οι ψήφοι του Βασίλη πήγαν στην Αναστασία και τον Χριστόφορο γεγονός που σχολιάστηκε αρκετά άσχημα από τον Μάριο.

«Ούτε τη γνώμη του δεν υποστηρίζει γι΄αυτό με νευριάζει» είπε.

Η Καλλιόπη με τη σειρά της έριξε τα βέλη στον αρχηγό και δήλωσε πως τη σοβαρή δουλειά τη βγάζουν οι μάγειρες. Με το μέρος της τάχθηκε και ο Τζόναθαν οδηγώντας τον Σωτήρη Κοντιζά να εκφράσει ότι δεν συμφωνεί με το να υποβαθμίζεται ο ρόλος του αρχηγού.

«Μην παρεξηγηθούμε, εμείς δεν είπαμε να ακυρώσουμε τον σεφ. Εδώ πάμε να γκρεμίσουμε όλη την ιεραρχία μέσα σε μία κουζίνα, εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό» διαμαρτυρήθηκε.

Στο τέλος στον τάκο μαζί με τον Γρηγόρη Γιαννόπουλο βγήκαν ο Βασίλης Βαλέχας και ο Χριστόφορος Κατσιάνας.

Τρεις εξίσου δυνατοί μάγειρες βρέθηκαν στη Δοκιμασία Αποχώρησης, αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο αλλά και αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο, από την καλεσμένη pastry chef, Εβίτα Παπαχαραλάμπους.

Με γλυκό λοιπόν διεκδίκησαν την παραμονή τους στο MasterChef ο Γρηγόρης, ο Βασίλης και ο Χριστόφορος.

Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους ετοίμασε μία γευστική πανδαισία άκρως απαιτητική για τους τρεις υποψήφιους.

Αυτό το σενάριο ήταν το χειρότερο για τον Βασίλη που δεν ήθελε καθόλου να δοκιμαστεί στο γλυκό. «Απόγνωση είναι αυτό που νιώθω» ομολόγησε χαρακτηριστικά.

Αλλά η δοκιμασία ήταν δοκιμασία κι έτσι ο καθένας έβαλε τον καλύτερο εαυτό του για να κερδίσει.

Οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα τους και έπειτα από σκέψη κατέληξαν στο συμπέρασμά τους. Ποιος αποχώρησε;

Ο λόγος για τον Χριστόφορο, ο οποίος δεν έπεισε με το γλυκό του τόσο εμφανισιακά όσο και στην παρασκευή του. Οι συμπαίκτες του συγκινήθηκαν πολύ γιατί ήταν πάντα με το χαμόγελο ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τόνισε πως ήταν η πιο έντονη δεύτερη αποχώρηση σε όλα τα MasterChef μέχρι σήμερα.

Αποχώρησε κι αποκάλεσε τους κριτές… σαύρες!

O βορειοελλαδίτης Χριστόφορος ούτε στο άκουσμα της απόφασης δεν έχασε το χιούμορ του με τις ατάκες των κριτών που τον… κατηγόρησαν ότι τους αποκάλεσε «σαύρες».

«Η ζωή συνεχίζεται κι όπως ξέρουμε ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», είπε κατά την αποχώρησή του, με τον Σωτήρη Κοντιζά να του σχολιάζει ότι χαίρεται που δεν έχασε το χαμόγελό του. «Σεφ το χαμόγελο δεν μπορεί να στο κόψει τίποτα, βγαίνει αυθόρμητα… Όταν βλέπω κι εσάς γιατί κι εσείς είστε ωραίες αύρες…», συμπλήρωσε με τους κριτές να αναρωτούνται με χιούμορ «Ωραίες σαύρες;». «Ωραίες… αύρες. Το είπες λίγο γρήγορα… για αυτό», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με τους συμπαίκτες του από τον εξώστη να γελάνε!

Το Twitter στενοχωρήθηκε και αυτό με τη σειρά του για τη συγκεκριμένη αποχώρηση και απαίτησε την επιστροφή του διαγωνιζόμενου στο παιχνίδι.