Η Αννίτα Πάνια υποδέχτηκε τον Γιάννη Ζουγανέλη σε μια ακόμα μοναδική συνέντευξη, την Πέμπτη (10/2) στην εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΑ» στο OPEN. Με χιούμορ, ειλικρίνεια αλλά και με νοσταλγία, ο Γιάννης Ζουγανέλης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τα μεγάλα βήματα της ζωής του, από τα παιδικά του χρόνια στα Πατήσια και τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική μέχρι και τη σημαδιακή γνωριμία του με τον Νικόλα Άσιμο στη Θεσσαλονίκη που τον μεταμόρφωσε καλλιτεχνικά.

Ο απολαυστικός Γιάννης Ζουγανέλης αποθέωσε τις μούσες του, τη γυναίκα του Ισιδώρα Σιδέρη και τη μοναχοκόρη του Ελεωνόρα και ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς κανένα κόμπλεξ πως τα νέα παιδιά τον αναγνωρίζουν ως τον «πατέρα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη»!

«Είμαστε 40 χρόνια μαζί με την Ισιδώρα. Ήταν μία εξαιρετική τραγουδίστρια, τρομερά ιδιότυπη, δεν έπαιξε με τα Μέσα, την αγάπησε ο Χατζιδάκις».

«Με ελευθερία κράτησε ο γάμος μας. Με σεβασμό» αποκάλυψε ότι είναι το μυστικό της σχέσης τους.

Για την κόρη του είπε φουσκώνοντας από υπερηφάνεια:

«Είναι ένα αξιοθαύμαστο παιδί. Έχω αποστασιοποιηθεί από την έννοια η κόρη μου, δεν την κρίνω σαν πατέρας αλλά σαν αποδέκτης. Κυκλοφορώ στον δρόμο και λένε αυτός είναι ο πατέρας της Ελεωνόρας».

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε ένα μήνυμα που έλαβε στα social media και στάθηκε ικανό να τον προβληματίσει βαθιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ζουγανέλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έλαβα κάποια στιγμή ένα μήνυμα στο messenger από κάποια κοπέλα, η οποία έλεγε πως την προσέβαλα πάρα πολύ και της χάλασα τη μέρα. Την συνόδευε η στάση μου σε όλη την ζωή της. Πραγματικά κόπηκα» είπε και εξιστόρησε τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια ενός μουσικού προγράμματος που έκανε, όπου εκεί «γνώρισε» την συγκεκριμένη κοπέλα:

«Κάποια στιγμή μιλούσα στο πρόγραμμα που έκανα με την κοπέλα, της δίνω το μικρόφωνο, μου παραγγέλνει κάτι και ήταν πολύ ωραίο αυτό που είπε. «Α, είσαι τέλεια, μετά θα φάμε μαζί» της λέω».

«Επειδή αυτή ήταν ευτραφής, που εγώ δεν έχω τέτοιες ρατσιστικές λογικές, νόμιζε ότι ήταν νύξη το σχόλιο μου. Νόμιζε ότι την ειρωνεύτηκα ενώ δεν υπήρχε τέτοια σκέψη. Εγώ δεν είμαι καθόλου από αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή αν είναι δυνατόν. Για αυτό αγωνίστηκα, να μην υπάρχει ρατσισμός σε αυτές της λογικές» συμπλήρωσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Μίλησε και για το κεφάλαιο #MeToo στον χώρο του θεάτρου.

«Λίγο πολύ είχαμε ακούσει, από τις συμπεριφορές των ανθρώπων μπορείς να καταλάβεις τι υποβόσκει».

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε μία μυστήρια ενέργεια πολύ δυναμική, πολύ δυναμικός στον τρόπο που στεκόταν στη σκηνή, το διαισθανόμουν από μία συμπεριφορά, ήταν σημάδια για να διαισθανθώ και άλλα πράγματα» ανέφερε.

Στο πέρασμα του χρόνου μέτρησε πολλές και χρυσές συνεργασίες με ανθρώπους που ξεχώρισαν για το ταλέντο τους. Ο Γιάννης Ζουγανέλης αφηγήθηκε όμορφες στιγμές που έζησε με τους αγαπημένους του φίλους Σάκη Μπουλά, Βλάσση Μπονάτσο και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή και το πώς βίωσε τις απώλειές τους.

«Ο Σάκης είχε τρομερό εκτόπισμα ηθοποιού και τραγουδιστής. Ήταν λίγο βαρύς και τον παρεξηγούσε ο κόσμος. Δεν συμπεριφέρθηκε καλά στον εαυτό του, δεν τον πρόσεξε, δεν τον αγάπησε. Του άρεσε η ζωή αλλά δεν αγάπησε τον εαυτό του και το πλήρωσε. Γι΄αυτό και συνιστώ πάντοτε να προσέχουμε τον εαυτό μας για να είμαστε προσφορά για τους άλλους. Λυτρώθηκα όταν έφυγε γιατί δεν ήθελα να ζει την παρακμή του».

«Ήμουν ο τελευταίος που μίλησε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωσε και μετά με πήρε και μου είπε έλα θα βάλω να δω τένις τον Ναδάλ και θα ξαπλώσω. Αυτό ήταν. Το πρωί ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τον Λαυρέντη και δεν το πίστευα».

«Ο Βλάσσης δεν υπάρχει. Έχουμε κοιμηθεί μαζί και έχω μία πίκρα μέσα μου γιατί πριν φύγει είχαμε τσακωθεί γιατί διαφωνούσα με τον τρόπο που στεκόταν στη ζωή του και τολμούσα να του το πω» αποκάλυψε.