Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Δον Καμίλο» στις 12 Νοεμβρίου στο θέατρο «Μπρόντγουαιη» η Μαρία Κοκολάκη συνάντησε στα παρασκήνια τους συντελεστές της για το Breakfast @ Star. Ανάμεσα σε αυτούς ο Πέτρος Ξεκούκης που έκανε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής.

Σας χαίρομαι που σας βλέπω πάτερ είπε η δημοσιογράφος στον Πέτρο Ξεκούκη.

Μαρία μου γλυκιά αγαπημένη, θα εξομολογηθείς μετά της απάντησε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «διότι τώρα άνθρωπος που δεν θέλει να εξομολογείται δεν φεύγει από το «Μπρόντγουαιη» τελείωσε».

Ο Πέτρος Ξεκούκης που στο έργο έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο εξομολογήθηκε ότι ήθελε από μικρός να γίνει κληρικός.

«Ήθελα από μικρός να γίνω κληρικός, μου άρεσε αλλά δεν μπορούσα γιατί οι αδυναμίες μου, τα πάθη μου, δεν με άφησαν. Η αδυναμία μου, το λέω ξεκάθαρα και δημόσια, ήταν οι γυναίκες, οπότε προτίμησα το γυναικείο φύλο και άφησα την ιεροσύνη. Ο νοών νοείτω», είπε ο Πέτρος Ξεκούκης και στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει υποκύψει ποτέ σε σαρκική επιθυμία απάντησε:

«Πολλέ φορές, τί πάει να πει. Όχι και παντρεμένος, μα τί με ρωτάς και να το είχα κάνει θα το έλεγα εγώ που με ακούει η γυναίκα μου και τα παιδιά μου; Είμαι πολύ πονηρός για να το πω».

Η αδελφή του είναι ηγουμένη ανέφερε στην συνέχεια και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να το κάνει γιατί όπως είπε είναι βαριά η καλογερική.

«Εγώ πάω, την βλέπω μισή ώρα, μια ώρα και φεύγω. Δεν μπορώ, θα τρελαθώ κλεισμένος μέσα. Πηγαίνω πολύ συχνά στο Άγιο Όρος με τον φίλο μου τον Μανούσο τον Μανουσάκη. Και όταν κάναμε τη σειρά το «Άγγιγμα Ψυχής». Πηγαίνω αλλά για πέντε, εφτά ημέρες μετά δεν αντέχω» ανέφερε χαρακτηριστικά.