Ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε για τη Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. O δημοσιογράφος δεν στάθηκε στην πολιτική. «Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτικά. Είναι μια ιδιαίτερη μέρα, γιατί πέρα από το προσωπικό, είναι μια γυναίκα που αξίζει το σεβασμό μας για τον τρόπο που τα αντιμετώπιζε όλα αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η Φώφη Γεννηματά «είναι μια γυναίκα που λειτούργησε ένα παράδειγμα: είναι μια γυναίκα που υπήρξε κόρη – ενεργή κόρη, υπήρξε μητέρα – ενεργή μητέρα, σύζυγος – ενεργή σύζυγος και ταυτοχρόνως πρόεδρος κόμματος, αρχηγός κόμματος, υπερνομάρχης, υπουργός».

«Είναι ένα υπόδειγμα γυναίκας στο δημόσιο βίο και θα έπρεπε πολλές γυναίκες σήμερα το βράδυ να αντλήσουν όχι μόνο το κουράγιο της για την αντιμετώπιση μιας αρρώστιας, αλλά και την πεποίθηση ότι μπορεί να τα κάνει κανείς όλα αυτά και να είναι στο δημόσιο βίο και να είναι και γυναίκα, σύζυγος, μητέρα» κατέληξε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Από τη μεριά του, ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος, υποστήριξε πως γνώρισε τη Φώφη Γεννηματά όταν έμαθε πως ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς έπασχε από καρκίνο: «Από τότε, αυτή η κοπέλα στάθηκε όρθια, γιατί έχασε τη μητέρα της και σε επτά μήνες έχασε και τον πατέρα της. Φανταστείτε τι βάρος σήκωσε». Έπειτα αναφέρθηκε στην πολιτική της στάση και στη διάθεσή της για ενότητα: «Τους κάλεσε όλους, γιατί αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα, να’ ρθουν όλοι μέσα. Τι κριτική δέχθηκε τότε πάλι;». Η ίδια, πάλι, έλεγε πως «μόνο όλοι μαζί θα πάμε μπροστά». «Είχε παράδειγμα τον πατέρα της και γι΄αυτό το πάλεψε μέχρι το τέλος, όπως ο Γιώργος Γεννηματάς».