Μετά την αποχώρηση του Τζιοβάνι Σκαράτζι, οι έξι που παρέμειναν στον διαγωνισμό, έχοντας περάσει αρκετές δοκιμασίες, βρέθηκαν ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο τους στόχο: τον τίτλο του MasterChef 5.

Οι 6 καλύτεροι του φετινού MasterChef 5 μπήκαν στην κουζίνα του διαγωνισμού και η χαρά τους δεν κρυβόταν που ο πρώτος ημιτελικός ξεκινά.

«24 ξεκινήσατε, δεν χωρούσατε εδώ μέσα. Μετά από όλα όσα περάσατε και περάσαμε, είμαστε εδώ και εσείς είστε οι τελική εξάδα του φετινού MasterChef. Συγχαρητήρια και στους έξι!» είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους παίκτες και τους ανακοίνωσε πως ξεκινούν οι ημιτελικοί.

Τι σήμαινε όμως αυτό; Ο chef και κριτής του MasterChef έδωσε την απάντηση.

«Μετά από διάφορες και συνεχόμενες δοκιμασίες θα καταλήξουμε στους δυο φιναλίστ. Στους δυο που θα επικρατήσουν και θα είναι στο φετινό τελικό του MasterChef 5» είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Μαρίνα Ντεμολλάι, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Ιωάννης Αυλωνίτης, Παύλος Χάππιλος, Διονύσης Σαρακίνης και Αλέξανδρος Συνοδινός δεν έκρυψαν τη χαρά τους αλλά και το άγχος τους για τον πρώτο ημιτελικό που θα ξεκινούσε σε λίγα λεπτά.

Η πρώτη δοκιμασία

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενημέρωσε τους παίκτες πως στην πρώτη αυτή δοκιμασία θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια. Το ζευγάρι που θα κερδίσει, θα ανέβει στον εξώστη και θα βρεθεί αυτόματα στους πέντε καλύτερους του φετινού μάστερ σεφ. Οι υπόλοιποι τρεις θα πάνε σε δοκιμασία αποχώρησης.

Μόλις ο Ιωάννης Αυλωνίτης άκουσε τα όσα είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ζευγάρι με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη την οποία χαρακτήρισε «σχεδόν αλάνθαστη».

Τα ζευγάρια

Οι έξι καλύτεροι του φετινού MasterChef κλήθηκαν να χωριστούν σε δυάδες. Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσουν για το ταίρι τους, Διονύσης, Ιωάννης και Παύλος ήθελαν να είναι «ζευγάρι» με τη Μαργαρίτα.

Ο Παύλος Χάππιλος όμως ήταν ανυποχώρητος και ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε με τίποτα να είναι «ζευγάρι» με τον Διονύση Σαρακίνη καθώς η εμπειρία του από την ομαδική δοκιμασία στο βουνό δεν ήταν ότι καλύτερο.

«Στην τελευταία ομαδική στο βουνό δε μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε. Δεν έχω το σθένος να πω ότι δε θέλω να συνεργάζομαι με τέτοια άτομα. Δεν ξέρω γιατί ξαφνικά από το πουθενά ο Ιωάννης ήθελε να συνεργαστεί με τη Μαργαρίτα. Δεν ήθελα με τίποτα να συνεργαστώ με τον Διονύση. Είναι από τις λίγες φορές στον διαγωνισμό που πάτησα πόδι, γιατί η ψυχική μου υγεία είναι πιο σημαντική», είπε στην κάμερα της παραγωγής ο Παύλος.

Τελικά οι ομάδες διαμορφώθηκαν ως εξής: Μαργαρίτα – Παύλος, Διονύσης – Ιωάννης και Μαρίνα – Αλέξανδρος Σ.

Έξαλλος ο Ιωάννης Αυλωνίτης με τον κολλητό του, Διονύση Σαρακίνη – «Δε με απασχολεί η συγγνώμη σου»

Σε ζευγάρια χωρίστηκαν οι παίκτες του MasterChef 5 ώστε να διαγωνιστούν στην πρώτη φάση του Α’ Ημιτελικού του μαγειρικού διαγωνισμού.

Οι παίκτες μοιράστηκαν και ομάδες διαμορφώθηκαν ως εξής: Μαργαρίτα Νικολαΐδη – Παύλος Χάππιλος, Διονύσης Σαρακίνης – Ιωάννης Αυλωνίτης και Μαρίνα Ντεμολλάι – Αλέξανδρος Συνοδινός.

Οι τρεις ομάδες κλήθηκαν να μαγειρέψουν νόστιμα πιάτα μέσα σε 45 λεπτά προκειμένου να ανέβουν απευθείας στον εξώστη και να περάσουν στους 5 καλύτερους του φετινού MasterChef.

Το καλύτερο πιάτο παρουσίασαν η Μαρίνα με τον Αλέξανδρο και ήταν αυτοί που ανέβηκαν απευθείας στον εξώστη. Έτσι Διονύσης, Ιωάννης, Παύλος και Μαργαρίτα μαγείρεψαν και πάλι παίρνοντας μέρος σε δοκιμασία αποχώρησης.

Έξαλλος ο Ιωάννης Αυλωνίτης με τον κολλητό του

Ρήξη φαίνεται πως έχει προκληθεί στην σχέση του Διονύση Σαρακίνη και του Ιωάννη Αυλωνίτη και αυτό φάνηκε και στο τέλος της δοκιμασίας.

Η σάλτσα που «έκοψε» και το γεγονός ότι ο Διονύσης Σαρακίνης είπε στους κριτές ότι η απόφαση να μην μπει το υλικό στο πιάτο ήταν κοινή, εκνεύρισε τον Ιωάννη.

«Άντε γ…υ ρε φίλε τι συγγνώμη; Δεν είμαι στενοχωρημένος με εμένα. Είμαι έξαλλος με τον Διονύση αυτήν την στιγμή. Δεν με απασχολεί ούτε η συγγνώμη σου, ούτε τίποτα. Το αποτέλεσμα μετρά, αυτό βλέπω» είπε ο Ιωάννης Αυλωνίτης στην κάμερα του MasterChef «βλέποντας» το ότι θα ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση.

Τελικά, ο φόβος του επιβεβαιώθηκε και οι Διονύσης Σαρακίνης, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Παύλος Χάππιλος και Ιωάννης Αυλωνίτης κλήθηκαν να μαγειρέψουν για άλλη μια φορά, διεκδικώντας την παραμονή τους στο διαγωνισμό.

Αποχώρησε ο Ιωάννης

Πολύ δύσκολος και εξαιρετικά απαιτητικός ήταν ο πρώτος ημιτελικός του MasterChef 5.

Ένα μοναδικό πιάτο αντιγραφής για τους τέσσερις υποψήφιους προς αποχώρηση, με εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας, από τον Executive Chef στο Mykonos No5, Μιχάλη Μάρθα, καθόρισε ποιοι πρόκειται να περάσουν στην εκλεκτή πεντάδα.

Τελικά εκείνος που αποχώρησε ήταν ο Ιωάννης, ο οποίος συγκινήθηκε και δάκρυσε μπροστά στους κριτές.about:blank

«Σας ευχαριστώ πραγματικά για όλα! Είστε το λιγότερο τρομεροί χαρακτήρες και οι τρεις. Αυτοί που το ζούμε από κοντά σε σχέση με εκείνους που το βλέπουν από την τηλεόραση… δεν έχουν ιδέα! Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ όλους!» είπε φανερά συγκινημένος.