Οι παίκτες του MasterChef 5 μπήκαν στην κουζίνα το βράδυ της Τρίτης και εκεί τους περίμεναν δυο διαφορετικά Mystery Box. Ένα κόκκινο κι ένα μαύρο.

Ο chef και κριτής Πάνος Ιωαννίδης ζήτησε από τους παίκτες να σηκώσουν το μαύρο κουτί όπου έκρυβε μέσα μια άγουρη μπανάνα, μέλι, λευκή σοκολάτα, corn flakes, lime αλλά κι ένα μικρότερο κουτί με την ένδειξη «μείον δέκα λεπτά».

Στη συνέχεια τους ζήτησε να σηκώσουν το κόκκινο κουτί. Αυτό περιείχε γαρίδες, τζίντζερ, παστράμι, ραπανάκι, καπαρόμηλα, βασιλικό κι ένα μικρότερο κουτί με την ένδειξη «μείον πέντε λεπτά».

Οι παίκτες κλήθηκαν να επιλέξουν ένα από τα δύο κουτιά, ψάχνοντας αν πρόκειται για Mystery Box μπάμπουσκα ή… ματριόσκα.

Τι συνέβη όμως πριν, κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών αλλά και ποιοι βρέθηκαν παίκτες του MasterChef στον… τάκο;

Διάθεση για κριτική και αρνητικά σχόλια είχαν ο Διονύσης Σαρακίνης και ο Ιωάννης Αυλωνίτης το βράδυ της Τρίτης στο MasterChef.

Οι παίκτες ξύπνησαν το πρωί και καθισμένοι στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του MasterChef απόλαυσαν τον ήλιο και έβγαλαν… φτυάρι.

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης δεν έκρυψε την αντιπάθεια του για τη Μαρίνα Ντεμολλάι ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως: «ο χειρότερος χαρακτήρας για μένα που έχω δει στο φετινό MasterChef είναι ξεκάθαρα της Μαρίνας. Είναι μια καλή μαγείρισσα αλλά η στρατηγική της είναι πολύ άσχημη. Είναι πολύ κακή. Όταν προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους, ενώ όλοι ξέρουν τι έχεις κάνει, βγαίνεις εσύ ο κακός και σε κοροϊδεύει μετά όλος ο κόσμος».

Στην συνέχεια, ο παίκτης δήλωσε στην κάμερα της παραγωγής πως: «Όσο δεν ακούω το όνομα μου στα “στοιχήματα” τόσο περισσότερο χαίρομαι γιατί πραγματικά θα βγάλω ψεύτες πάρα πολύ κόσμο.

Το twitter «δίκασε» τον Ιωάννη Αυλωνίτη για το κράξιμο στη Μαρίνα Ντεμολλάι

«Ο χειρότερος χαρακτήρας για μένα που έχω δει στο φετινό MasterChef είναι ξεκάθαρα της Μαρίνας» είπε ο Ιωάννης Αυλωνίτης και οι twitterάδες ξεσηκώθηκαν.

Ο εκνευρισμός στον κόσμο του twitter κατά του Ιωάννη Αυλωνίτη κυριάρχησε και τα τιτιβίσματα έπεσαν «βροχή».

Την αυστηρή κριτική των χρηστών του twitter δεν γλίτωσε ούτε ο Διονύσης Σαρακίνης καθώς ήταν εκείνος που συζητούσε με άκρως αιχμηρή διάθεση για τους συμπαίκτες του με τον Ιωάννη Αυλωνίτη.

Ο Παύλος Χάππιλος γρουσούζεψε τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και το twitter θυμήθηκε την… Ελένη Βλαχάκη

Η δοκιμασία ξεκίνησε και οι κατσαρόλες πήραν… φωτιά. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη ωστόσο φάνηκε να δυσκολεύεται καθώς είχε να αντιμετωπίσει, εκτός από το χρόνο που περνούσε και το… κακό το μάτι.

Οι ατυχίες ήταν απανωτές για την παίκτρια του MasterChef με αποκορύφωμα την κρέμα γάλακτος η οποία «προσγειώθηκε» στο πάτωμα, γεγονός που σήμαινε πως η Μαργαρίτα ήταν μείον ένα υλικό για την παρασκευή της.

Στο κακό το μάτι απόδωσε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη την άτυχη στιγμή ενώ ο κολλητός της στο MasterChef Παύλος Χάππιλος έσπευσε να κάνει χιούμορ στην κάμερα της παραγωγής σημειώνοντας πως συνήθως είναι γουρλής και πως έχει πάει σε αρκετούς γάμους και είναι, σχεδόν όλοι, είναι ακόμα παντρεμένοι.

Το χιούμορ του Παύλου Χάππιλου αποθεώθηκε για άλλη μια φορά από τους χρήστες του twitter οι οποίοι θυμήθηκαν μέχρι και την Ελένη Βλαχάκη από τη θρυλική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Η Μαρίνα Ντεμολλάι αναδείχθηκε νικήτρια στο Mystery Box – Στους «9» η παίκτρια

Τρία ήταν τα καλύτερα πιάτα τα οποία δοκίμασαν οι κριτές του MasterChef 5. Μαργαρίτα Νικολαΐδη, ο Τζιοβάνι Σκάρατζι και η Μαρίνα Ντεμολλάι ήταν οι τρεις παίκτες οι οποίοι με τα πιάτα τους εντυπωσίασαν τους κριτές του MasterChef.

Ωστόσο, ένα ήταν αυτό το οποίο αναδείχθηκε «πρώτο» και ήταν αυτό της Μαρίνας Ντεμολλάι η οποία με τη γλυκιά της παρασκευή κέρδισε στη δοκιμασία του Mystery Box.

«Συγχαρητήρια! Πάρα πολύ καλή προσπάθεια!» είπε στη διαγωνιζόμενη ο Κουτσόπουλος και την ανέδειξε νικήτρια της δοκιμασίας.

Στην συνέχεια οι κριτές, είπαν στους υπόλοιπους παίκτες του MasterChef να αποχωρήσουν από την κουζίνα του MasterChef ώστε να ενημερώσουν την Μαρίνα Ντεμολλάι για τα πλεονεκτήματα τα οποία έχει για την επόμενη δοκιμασία δημιουργικότητας.

Ένα από πλεονεκτήματα της ήταν να επιλέξει αν θα μαγείρευε ή όχι. Η Μαρίνα Ντεμολλάι επέλεξε να μην μαγειρέψει και να ανέβει στον εξώστη και να περάσει κατευθείαν στους 9 καλύτερους του MasterChef.

Η απόφαση αυτή της Μαρίνας Ντεμολλάι προκάλεσε την… έκρηξη του Ιωάννη Αυλωνίτη ο οποίος έσπευσε να τη «λούσει» με κοσμητικά.

Η Ανούς Χεριμιάν είχε όρεξη να μιλήσει για το λούτσο και ο Κουτσόπουλος έφυγε τρέχοντας

Η Μαρίνα Ντεμολλάι αναδείχθηκε νικήτρια της δοκιμασίας του Mystery Box και είχε πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων παικτών του MasterChef.

Η Μαρίνα ήταν αυτή που θα μοίραζε τα ψάρια, δηλαδή το βασικό υλικό, στους συμπαίκτες της.

Στον Παύλο Χάππιλο έδωσε να μαγειρέψει λαβράκι, θέλοντας να τον βοηθήσει. Στον Παναγιώτη Τζαμάλη που θα ήθελε να μαγειρέψει σφυρίδα ή φαγκρί, του έκανε τη χάρη και του έδωσε φαγκρί. Στην Ανούς Χεριμιάν που ήθελε το χριστόψαρο έδωσε τον λούτσο, ενώ η Μαργαρίτα Νικολαΐδη πήρε για να μαγειρέψει την σφυρίδα.

Ο Τζιοβάνι Σκάρατζι πήρε την σκορπίνα, ενώ στον Αλέξανδρο Συνοδινό έδωσε μια ντάσκα. Ο Νίκος Σκορδάκης πήρε μια δράκαινα. Θέλοντας να δυσκολέψει τον Διονύση Σαρακίνη του έδωσε το χριστόψαρο ενώ στον Ιωάννη Αυλωνίτη η Μαρίνα έδωσε το ψάρι κοκάλι.

Ο λούτσος της Ανούς έκανε τον Κουτσόπουλο να φύγει τρέχοντας

Η Ανούς Χεριμιάν είχε να δουλέψει και να φτιάξει ένα νόστιμο πιάτο με το λούτσο. Η παίκτρια έσπευσε να αστειευθεί με την ονομασία του ψαριού που είχε να διαχειριστεί.

«Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Λούτσος… τι είναι; Δεν χωρούσε στον δίσκο κοπής ρε παιδιά! Τι είναι αυτός ο λούτσος; Με ένα τόσο κεφάλι» είπε με χαμόγελο η Ανούς Χεριμιάν στην κάμερα του MasterChef.

Η δοκιμασία ξεκίνησε και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πέρασε από τον πάγκο της για να την ρωτήσει πώς τα πάει, όταν όμως ο κριτής ζήτησε διευκρινήσεις για την επιλογή της Μαρίνας Ντεμολλάι, η απάντηση που του έδωσε η παίκτρια τον έκανε να φύγει τρέχοντας από τον πάγκο της.

«Ήθελα να μου δώσει τηλεοπτικά έναν λούτσο» είπε η Ανούς και ο Κουτσόπουλος αρκέστηκε να πει: «Γεια! Φέυγω, κάτι έχει συμβεί και δεν…».

Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Διάφορα είδη ψαριών μοιράστηκαν στους πάγκους και τα πράγματα δεν πήγαν κατ΄ευχήν καθώς  η πίεση σε συνδυασμό με τις αστοχίες έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τα καλύτερα σχόλια τα άκουσε ο Αλέξανδρος που αναδείχθηκε και ο νικητής της δοκιμασίας μετά τη σύσκεψη των κριτών. Στο τέλος, στον «τάκο» βγήκαν η Ανούς, ο Τζιοβάνι και ο Ιωάννης που θα κονταροχτυπηθούν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.