Μαγειρικές μονομαχίες είδαμε στο αποψινό επεισόδιο του MasterChef για τις πολυσυζητημένες επιστροφές στον διαγωνισμό μαγειρικής. Οι κριτές δοκίμασαν έξι πιάτα των παικτών και έκριναν ποιοι ξαναμπαίνουν στον διαγωνισμό και ποιοι θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία.

Ο Παναγιώτης, η Λία και η Μαρία κλήθηκαν να υπερασπιστούν τη θέση τους κόντρα στον Αλέξανδρο, τον Νίκο και τη Μαρίνα.

Η Λία και ο Νίκος κρίθηκαν πρώτοι αλλά η παίκτρια δεν είχε άγχος αφού ο συμπαίκτης της δεν τα πήγε καλά με τα 13 υλικά που έβαλε στο καλάθι της και για τους δύο και με χρόνο μία ώρα για να μαγειρέψουν.

Η Λία πήρε το εισιτήριο να ξαναμπεί στο σπίτι ενώ ο Νίκος Σκορδάκης θα ξαναμαγειρέψει για δεύτερη φορά.

Επόμενο ζευγάρι ήταν η Μαρία και η Μαρίνα.  Ο Πάνος Ιωαννίδης ρώτησε τη Μαρίνα αν ήταν ευχαριστημένη με τον λαχανοντολμά της και την υφή της γέμισής της. Οι παίκτες στον εξώστη αναθάρρυσαν ότι η Μαρία παραμένει στον διαγωνισμό. Ο σεφ όμως της ζήτησε να βγάλει την ποδιά της και η Μαρίνα ξαναμπήκε στο σπίτι με ελαφρώς καλύτερη προσπάθεια.

Έτσι, η πρώην παίκτρια του διαγωνισμού κέρδισε ξανά τη θέση της και η Μαρία θα πρέπει να μαγειρέψει ξανά για να κρατήσει τη δική της.

Ανεβαίνοντας στον εξώστη το ψυχρό κλίμα ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές. Δεν την υποδέχτηκε κανείς, δεν την χαιρέτισε κανείς εκτός από την Κωνσταντίνα που δεν είναι καν στον διαγωνισμό.

Ο Τζαμαλής ήταν σίγουρα  ο μεγάλος νικητής. «Ο Παναγιώτης απέδειξε ότι δεν είναι η ώρα του να φύγει ακόμα» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Η προσπάθεια του Τζαμάλ ήταν εξαιρετική όπως είπαν οι κριτές κόντρα σε έναν καλό παίκτη. Αλλά όπως είχε πει η Μαργαρίτα, ο Παναγιώτης σκέφτηκε πονηρά, έκανε γλυκό και μάλιστα σεμιφρέντο που είχε πάρει άριστα την προηγούμενη φορά και κέρδισε τον Αλέξανδρο που τελικά μάλλον φοβήθηκε.