Στην κουζίνα του MasterChef 5 βρέθηκαν ξανά, για δεύτερη φορά, 12 παίκτες που είχαν αποχωρήσει από τον διαγωνισμό μαγειρικής . Όλοι κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό πιάτο στους κριτές και να κερδίσουν εκ νέου την… ποδιά τους.

Έπειτα από το πέρας αυτής της δοκιμασίας, ωστόσο, πέντε διαγωνιζόμενοι θα έβλεπαν για δεύτερη φορά την πόρτα της εξόδου. Και αυτή θα ήταν η τελευταία τους φορά στο MasterChef. Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις κριτές οι παίκτες αυτοί είναι οι: Κωνσταντίνος Χασιώτης, Βίλλη Σέργη, Μαρία Φίλογλου, Αλέξανδρος Ακριτίδης, Σερόπ Τσαμουσσιάν.

Αντίθετα, αυτή που πήρε την πρώτη ποδιά και επέστρεψε εν μέσω, μάλιστα,  έξαλλων πανηγυρισμών από τον εξώστη ήταν η Μαργαρίτα.

Τέλος, σε ότι αφορά τους υπόλοιπους, δηλαδή την Κωνσταντίνα, τον Αντώνη, τον Νίκο Σκορδάκη, τον Ιωάννη, τον Αλέξανδρο Συνοδινό και τη Μαρίνα θα συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα για να κερδίσουν τις υπόλοιπες ποδιές. Σύμφωνα, μάλιστα, με το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου, αυτό θα κριθεί μέσα από… μονομαχίες!